Log in
A+ A A-

Μακελειό στο Λας Βέγκας: Διαψεύδουν οι ΗΠΑ για τρομοκρατικό χτύπημα

Το Ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το αιματοκύλισμα στο Λας Βέγκας με τραγικό απολογισμό 58 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

«Η επίθεση στο Λας Βέγκας πραγματοποιήθηκε από έναν στρατιώτη του Ισλαμικού κράτους και πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στο κάλεσμά μας για στοχοποίηση κρατών της συμμαχίας κατά του ISIS» ανέφερε το πρακτορείο του Ισλαμικού Κράτους. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας ο δράστης του μακελειού στο Λας Βέγκας είναι ο 64χρονος Stephen Paddock που γάζωσε με αυτόματο οπλο 58 ανθρώπους  στη διάρκεια υπαίθριας συναυλίας country στο Λας Βέγκας.  Ο δράστης της επίθεσης ήταν κάτοικος της πόλης και έδρασε μόνος, σύμφωνα με το σερίφη της πόλης.

Οι αρχές αναζητούν μία 62χρονη γυναίκα που ταξίδευε με τον ύποπτο πριν από την επίθεση, ασιατικής καταγωγής, η οποία φαίνεται να έχει εντοπιστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο Guardian, ο Paddock βρέθηκε νεκρός πριν συλληφθεί, ενώ άλλες αναφορές κάνουν λόγο για αυτοκτονία. Στο δωμάτιο ξενοδοχείου όπου βρέθηκε υπήρχαν 10 καραμπίνες. 

Εν τω μεταξύ, δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ ανέφεραν ότι δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για σύνδεση του μακελάρη με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ένας από τους δύο αξιωματούχους μάλιστα υποβάθμισε την ανάληψη ευθύνης από το ISIS, λέγοντας ότι υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως ο 64χρονος Stephen Paddock είχε ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων.