Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Ερωτηματικά για τα αίτια της πυρκαγιάς στον ουρανοξύστη

Δεν έχει καταλήξει ακόμη η Πυροσβεστική της Νέας Υόρκης στα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγια στον ουρανοξύστη, στο κέντρο του Μανχάταν, που κόστισε την ζωή ενός ανθρώπου και τον σοβαρό τραυματισμό ενός άλλου.

Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία, η πυρκαγιά ξέσπασε στον 20ο όροφο του κτιρίου που βρίσκεται στην 500 West 43rd Street, στην περιοχή που είναι γνωστή και ως Hell's Kitchen.  Όπως προκύπτει, η φωτιά ξεκίνησε από ένα ξενοίκιαστο διαμέρισμα και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα, ενώ οι πυκνοί καπνοί προκάλεσαν μια ατμόσφαιρα πραγματικά αποπνικτική.  Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ένα ομοφυλικό ζευγάρι ανδρών να εγκλωβιστεί στις σκάλες. 

Συγκεκριμένα, τόσο ο Michael Todd Cohen, 32 ετών, όσο και ο σύντροφός του Daniel McClung, 27 ετών, βρέθηκαν αναίσθητοί και χρειάστηκε να μεταφερθούν στα πλησιέστερα νοσοκομεία.  Λίγο αργότερα, ο 32χρονος εξέπνευσε, ενώ ο 27χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Όπως φαίνεται, η ψυχραιμία που επέδειξαν οι υπόλοιποι ένοικοι απέτρεψαν τα χειρότερα, αφού, ως επί το πλείστον, ενήργησαν άμεσα και εκκένωσαν το κτίριο, αφήνοντας, στην συνέχεια, την Πυροσβεστική να αναλάβει το έργο της κατάσβεσης.