Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Φορντ: "Δεν είμαι έτοιμη να καταθέσω"

Παράταση για την κατάθεσή της ενώπιον της Γερουσίας ζήτησε, μέσω των δικηγόρων της, η καθηγήτρια Κριστίν Μπλέισι Φορντ, η οποία έχει καταγγείλει τον προτεινόμενο του Λευκού Οίκου για το Ανώτατο Δικαστήριο, Μπρεντ Καβάνο, ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά πριν από 36 χρόνια, όταν ήταν συμμαθητές.

 

Οι δικηγόροι της κ. Φορντ επισημαίνουν σε επιστολή τους προς τον επικεφαλής της Επιτροπής, Τσακ Γκράσλεϋ, ότι η εντολέας τους δεν είναι ακόμη έτοιμη να καταθέσει την Δευτέρα, ενώ τονίζεται ότι δέχεται απειλές και συνεπώς θα πρέπει να φροντίσει για την ασφάλεια της οικογένειάς της.  Παράλληλα, έχει ζητηθεί και από το FBI να προχωρήσει σε σχετική έρευνα.

Από την πλευρά τους, οι Ρεμπουπλικανοί Βουλευτές θεωρούν ότι δεν συντρέχει λόγος περαιτέρω καθυστέρησης, θεωρώντας πως έπραξαν τα δέοντα με την αναβολή της ψήφισης για την έγκριση του Καβάνομ η οποία ήταν προγραμματισμένη αρχικά για την Πέμπτη.  Ακόμη όμως και αυτοί που είδαν με μεγαλύτερο ενδιαφέρον τις καταγγελίες της Φορντ, διαρρέουν ότι, εφόσον δεν εμφανιστεί να καταθέσει την Δευτέρα, η διαδικασία θα πρέπει να προχωρήσει κανονικά.

Επιπλέον, διαφωνία επικρατεί και στο κατά πόσον το FBI είναι αρμόδιο ή είναι απαραίτητο να εμπλακεί στην διαδικασία, τουλάχιστον ως προς το κομμάτι που αφορά στην Γερουσία.  Πάντως, ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας, Έρικ Χόλντερ, θεωρεί ότι μια τέτοια έρευνα εμπίπτει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του FBI για έναν συνηθισμένο έλεγχο των πεπραγμένων ενός υποψηφίου Ανωτάτου Δικαστή, όπως ο Καβάνο.

Στο πλευρό της Φορντ τάχθηκαν Δημοκρατικοί Γερουσιαστές, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πήρε θέση, εκφράζοντας την άποψη ότι το FBI δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την υπόθεση.