Log in
A+ A A-

Φορντ: "Νόμιζα ότι ο Κάβανο θα με βίαζε"

Σίγουρη ότι ο Μπρετ Κάβανο ήταν ο άνθρωπος που της επιτέθηκε σεξουαλικά, σε ένα περιστατικό το μακρινό 1982, εξέφρασε ενώπιον της Γερουσίας η Δρ. Κριστίν Μπλέιζι Φορντ, κατά την ένορκη κατάθεσή της, την Πέμπτη το πρωί.

 

Η Φορντ υποστήριξε πως εκείνο το βράδυ πίστεψε ότι "ο Καβάνο θα την βιάσει" και απέκλεισε κάθε πιθανότητα να κάνει λάθος, παρότι έχουν περάσει πολλά χρόνια από το συμβάν το οποίο περιγράφει.  Ξεκαθάρισε ότι είναι τρομοκρατημένη, αλλά χαρακτήρισε "πολιτικό καθήκον" την κίνησή της να βγει μπροστά και να μιλήσει, λίγο πριν ο Κάβανο περάσει από την έγκριση της Γερουσίας για το Ανώτατο Δικαστήριο.

Σύμφωνα με την ίδια, ο Μπρετ Κάβανο και ένας φίλος του της επιτέθηκαν κατά τη διάρκεια μιας βραδιάς, ενώ ήταν «τελείως μεθυσμένοι». Ο Κάβανο την ακινητοποίησε κρατώντας την με τη βία πάνω σε ένα κρεβάτι, προτού επιχειρήσει να της βγάλει τα ρούχα. Της έκλεισε το στόμα με το χέρι για να την εμποδίσει να φωνάξει. Εκείνη κατάφερε τελικά να ξεφύγει και να τραπεί σε φυγή.

Η Φορντ μετά την εισαγωγή που έκανε, περιγράφοντας τα όσα βίωσε από τον Κάβανο, μίλησε για την επίπτωση που είχε στη ζωή της το περιστατικό αυτό. Δέχθηκε σειρά ερωτήσεων τόσο από τα μέλη της Επιτροπής όσο και από την εισαγγελέα Ρέιτσελ Μίτσελ που κλήθηκε από την Επιτροπή για να βοηθήσει με τις δικές της ερωτήσεις.

Οπως είναι γνωστό, ο δικαστής αρνείται τις κατηγορίες και μάλιστα προχώρησε τη Δευτέρα σε μια ασυνήθιστη κίνηση να παραχωρήσει τηλεοπτική συνέντευξη στην οποία είπε ότι δεν έχει καμιά πρόθεση να αποσύρει την υποψηφιότητά του υπό το βάρος όλης αυτής της κατάστασης.

Ο Κάβανο ήταν προγραμματισμένο να καταθέσει ενώπιον των γερουσιαστών αμέσως μετά το πέρας της κατάθεσης της Φορντ.

Η κατάθεση της Φορντ έλαβε χώρα λίγες ώρες αφότου και μια άλλη γυναίκα ήρθε στο προσκήνιο με κατηγορίες σεξουαλικής φύσης κατά του Κάβανο.

Σύμφωνα με κατάθεση μάρτυρα, ο Κάβανο, μαζί με τον συμμαθητή του, Μαρκ Τζαζ, ήταν μονίμως παρόντες σε φοιτητικά πάρτυ που λάμβαναν χώρα στην Ουάσιγκτον και συμπεριφέρονταν με χυδαίο τρόπο στις κοπέλες, ενώ δεν δέχονταν το "όχι" ως απάντηση στις σεξουαλικές τους ορέξεις.