Log in
A+ A A-

Αντιπολεμικές συγκεντρώσεις σε Ουάσιγκτον - Νέα Υόρκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενάντια στον επικείμενο πόλεμο με την Συρία, πραγματοποίησαν δεκάδες άτομα στην Ουάσιγκτον, έξω από τον Λευκό Οίκο.

 

Με το σύνθημα "Λένε κι άλλον πόλεμο - Εμείς λέμε όχι πόλεμο" (They say more war - We say no war), οι διαδηλωτές έστειλαν το δικό τους μήνυμα στην Ολομέλεια του Κογκρέσσου, προκειμένου να μην ψηφίσει υπέρ της επέμβασης.

Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης, ο Μπαράκ Ομπάμα αναχώρησε από τον Λευκό Οίκο με προορισμό την Αεροπορική βάση Άντριους, προκειμένου να παίξει γκολφ με αποτέλεσμα να μην έρθει σε οπτική επαφή με τους διαμαρτυρόμενους.

Την ίδια ώρα, μια ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας λάμβανε χώρα στη Νέα Υόρκη και την Times Square.  Σε αυτήν την κινητοποίηση, συμμετείχαν αντιπολεμικοί ακτιβιστές, μέλη από το Κίνημα κατά της Wall Street καθώς και Σύριοι προσκείμενοι στην Κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Στο σημείο, η Αστυνομία είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου η διαδήλωση να ολοκληρωθεί ειρηνικά και να μην επηρεάσει την βόλτα χιλιάδων τουριστών, που επισκέπτονταν εκείνη την στιγμή το κέντρο της Νέας Υόρκης.

Η τελική απόφαση από το Κογκρέσο αναμένεται να ληφθεί την Δευτέρα.