Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Μεγάλες αλλαγές στο Σύστημα Παρακολούθησης ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Ομπάμα

  • Written by 

Σαφές μήνυμα έστειλε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος Ομπάμα, όπου ανακοίνωσε με τον πλέον εμφαντικό τρόπο ότι μπαίνει τέλος στην καταγραφή τηλεφωνικών δεδομένων από την ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας, όσον αφορά τους Αμερικανούς πολίτες και συμμάχους ηγέτες ξένων χωρών. Ο πρόεδρος Ομπάμα παρουσίασε σήμερα, το νέο  νομοθετικό πλαίσιο για τις μεταρρυθμίσεις στο πρόγραμμα παρακολούθησης.

Με αυτόν τον τρόπο ο πρόεδρος Ομπάμα προσπαθεί να κατευνάσει τις έντονες αντιδράσεις των τελευταίων επτά μηνών, μετά το τεράστιο σκάνδαλο παρακολουθήσεων της NSA που αποκάλυψε ο Έντουαρντ Σνόουντεν. Το σκάνδαλο αυτό είχε προκαλέσει μεγάλα προβλήματα  στην εμπιστοσύνη των πολιτών των ΗΠΑ όσο και σε διπλωματικές σχέσεις με συμμαχικές χώρες. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι

-η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας απαγορεύεται στο εξής να παρακολουθεί τα κινητά τηλέφωνα των Αμερικανών και να καταγράφει τα προσωπικά δεδομένα των συνομιλιών τους.

- απαγορεύονται στο εξής οι κυβερνητικές τηλεφωνικές υποκλοπές σε δεκάδες ξένους ηγέτες, οι οποίοι είναι στενοί φίλοι και σύμμαχοι των ΗΠΑ.

- ενόψει της λήξης του προγράμματος παρακολούθησης των τηλεφωνικών επικοινωνιών, η πρόσβαση στη βάση δεδομένων θα δίνεται μόνο έπειτα από δικαστική απόφαση.

Ο Ομπάμα παραδέχθηκε ότι οι πράκτορες των υπηρεσιών πληροφοριών έχουν κάνει λάθη σχετικά με το ποιους παρακολουθούσαν και τι πληροφορίες συνέλεγαν - αλλά αυτά τα λάθη τώρα "έχουν διορθωθεί".Τέλος, ο πρόεδρος Ομπάμα τόνισε ότι θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διαστημα για να εφαρμοστεί το νέο πρόγραμμα.