Log in
A+ A A-

Ομπάμα: Επικοινωνιακή "αντεπίθεση" για Συρία

Επικοινωνιακή αντεπίθεση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, την Δευτέρα, προκειμένου να πείσει το Κογκρέσο – και την Κοινή Γνώμη - σχετικά με την χρήση χημικών από το καθεστώς Άσαντ και την αναγκαιότητα της επέμβασης της Συρίας.


Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας, ο Μπαράκ Ομπάμα θα εμφανιστεί την Δευτέρα σε έξι τηλεοπτικές συνεντεύξεις σε ισάριθμα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα (CBS, NBC, ABV, Fox, CNN και PBS), κατά τις οποίες αναμένεται να παρουσιάσει απτές αποδείξεις, που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της Αμερικανικής Κυβέρνησης.
Παράλληλα, με δεδομένο ότι η κλεψύδρα του χρόνου για την τελική απόφαση «αδειάζει», ο κ. Ομπάμα θα ξεκινήσει επαφές με μέλη του Κογκρέσου, προκειμένου να τους πείσει να στηρίξουν την πρότασή του. Ήδη, την Κυριακή το βράδυ, ο Αμερικανός Πρόεδρος παρέστη σε δείπνο με αμφιταλαντευόμενους γερουσιαστές, που παρατέθηκε από τον Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστεί το «πράσινο φως» για την επέμβαση.
Με τις αντιδράσεις κατά του πολέμου να εντείνονται , ο κ. Ομπάμα θα απευθύνει διάγγελμα στον αμερικανικό λαό την Τρίτη, προκειμένου να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα.