Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Συνελήφθησαν μετά από 35 χρόνια οι ληστές του JFK

  • Written by 

Έστω και με καθυστέρηση 35 ετών, οι δράστες σε μία από τις μεγαλύτερες ληστείες στην ΑΜερική, θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη μετά την επιτυχημένη επιχείρηση του FBI.ΧΘες, αστυνομικοί του FBI, συνέλαβαν 5 μέλη της περιβόητης οικογένειας Μπονάνο, μία από τις πλέον γνωστές οικογένειες της Μαφίας στις ΗΠΑ.

  Μεταξύ των συλληφθέντων ο 78χρονος capo της οικογένειας Bonanno, Vincent Asaro και ο Thomas 'Tommy D' DiDiore, καθώς φέρονται να ήταν οι συνεργοί του αρχηγού της ληστειας του 1978,  James "Jimmy the Gent" Burke ο ο οποίος πέθανε ενώ ηταν φυλακισμένος για την δολοφονία ενός εμπόρου ναρκωτικών. 

Η ληστεία είχε γίνει στις 11 Δεκεμρίου 1978 στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υορκης, στο τερμιναλ της Λουφτχάνσα, και σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαφία βρισκόνταν πίσω από αυτήν την θρυλική ιστορία. Μάλιστα, η όλη ιστορία είχε εμπνεύσει και τους δημιουργούς της ταινίας Goodfellαs, που περιγράφει την συγκεκριμένη ληστεία. Λεια των ληστών είχαν γίνει τότε 5 εκατομμύρια δολάρια και κοσμήματα αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων.