Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για το Super Bowl - Διαψεύδουν για πληροφορίες τρομοκρατικού χτυπήματος

Την διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει καμία σοβαρή ένδειξη πως ο τελικός του Super Bowl μπορεί να αποτελέσει στόχο τρομοκρατικής επίθεσης έδωσαν οι ανώτεροι Αξιωματικοί της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, καλώντας τους φιλάθλους να δώσουν κανονικά το παρών στο MetLife Stadium και να το διασκεδάσουν.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο επικεφαλής του NYPD, Bill Bratton, διέψευσε τα "τρομοσενάρια" των τελευταίων ημερών, τονίζοντας ότι δεν υφίσταται κάποια ουσιαστική απειλή.

"Μέχρι αυτήν την στιγμή που μιλάμε, δεν υπάρχει κάποια απειλή σχετικά με τον αγώνα, η οποία θα μας τρόμαζε", τόνισε ο Μπιλ Μπράττον.
Παρόλα αυτά, τόσο ο κ. Μπράτον όσο και ο επικεφαλής της Αστυνομίας του Νιου Τζέρσεϋ, Colonel Rick Fuentes, παραδέχθηκαν ότι ο προβληματισμός τους αφορά, κυρίως, στα πρόσφατα χτυπήματα στην Ρωσία, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι, τα οποία και είχαν στόχο τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αυτός, βέβαια, είναι και ο λόγος που τα τρένα και τα λεωφορεία που θα κινηθούν προς το MetLife Stadium θα υπόκεινται σε πολύ αυστηρούς ελέγχους και έντονη αστυνόμευση. Κάτι, όμως, που θα υπάρχει και στο Super Bowl Boulevard στο Μανχάταν, όπου ναι μεν οι φίλαθλοι μπορούν να μπαίνουν και να βγαίνουν χωρίς τους περιορισμούς που είχε, π.χ., η πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση, όμως τα όργανα της τάξης καραδοκούν σχεδόν σε κάθε σημείο.

"Θα δείτε πολλούς ενστόλους από το NYPD, οι οποίοι θα βρίσκονται εκεί για λόγους ασφαλείας αλλά και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε όποιον το χρειαστεί", επεσήμανε ο κ. Μπράτον.

Στην συνέντευξη έδωσε το παρόν και ο Ελληνοαμερικανός Αναπληρωτής Διευθυντής του FBI, George Venizelos, που τόνισε ότι το FBI θα έχει έναν πιο κρυφό ρόλο στην διατήρηση της ασφάλειας του πολυπληθούς κοινού. Όλα αυτά, βέβαια, σε συνδυασμό και με τα πολύ ισχυρά μέτρα ασφαλείας της NFL, βάσει των οποίων οι θεατές, κατά την είσοδό τους στο γήπεδο, θα υπόκεινται σε ελέγχους που θυμίζουν αεροδρόμιο. Κάτι που σημαίνει ότι οι αρμόδιοι ελεγκτές θα έχουν πάρα πολλή δουλειά.