Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Ικανοποίηση στον Λευκό Οίκο για την συμφωνία στην Ουκρανία

  • Written by 

Με ικανοποίηση υποδέχθηκε σήμερα η Αμερικανική Κυβέρνηση την τελική υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης Γιανουκόβιτς και της Αντιπολίτευσης, την ώρα που ακόμα δεν έχει εξαφανιστεί ο καπνός από το χθεσινό μακελειό. Ο Λευκός Οίκος, σε σχετική τοποθέτηση του εκπροσώπου Τζέι Κάρνι εκφράζει την ελπίδα να εφαρμοστεί άμεσα η συμφωνία για την Ουκρανία. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν τη συμφωνία που υπογράφηκε σήμερα. Η συμφωνία αυτή, που έχει στόχο τον τερματισμό της βίας που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους στο Κίεβο, ανταποκρίνεται σε αυτά που ζητούσαμε, δηλαδή στην αποκλιμάκωση της βίας, τη συνταγματική αναθεώρηση, τη συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού και τη διεξαγωγή

εκλογών. Στηρίζουμε τις προσπάθειες όλων όσων διαπραγματεύτηκαν τη συμφωνία, χαιρετίζουμε το θάρρος των ηγετών της αντιπολίτευσης που αναγνώρισαν ότι ήταν απαραίτητο να κάνουν συμβιβασμούς και προσφέρουμε τη στήριξη των ΗΠΑ στην εφαρμογή της συμφωνίας», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι η Ουάσινγκτον θα παρακολουθεί "από κοντά" την εφαρμογή της συμφωνίας. Θα πρέπει οι υπεύθυνοι για τη βία και για τους νεκρούς από την έναρξη της κρίσης να λογοδοτήσουν και είμαστε έτοιμοι να επιβάλουμε επιπλέον κυρώσεις εάν χρειαστεί».