Log in
A+ A A-

Αυστηρά μέτρα στον μαραθώνιο της Βοστώνης

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας στον φετινό Μαραθώνιο της Βοστώνης, αφού η ηγεσία της Αστυνομίας δεν θέλει να αφήσει περιθώρια σε κανέναν επίδοξο βομβιστή να επαναλάβει το μακελειό που προκάλεσαν οι αδερφοί Τσερνάεφ στην περσινή διοργάνωση.

Ένα χρόνο μετά την τραγωδία του Μαραθωνίου, που κόστισε την ζωή σε 3 ανθρώπους και τον σοβαρό τραυματισμό σε άλλους 264, οι Αρχές αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα πραγματικό φρούριο στην ακτίνα των 26 μιλίων που θα χρησιμοποιηθούν για τους αγώνες.  Έτσι, οι έλεγχοι θα θυμίζουν... αεροδρόμιο, ενώ θα απαγορευτούν και αντικείμενα τα οποία θεωρούνταν αθώα, όπως είναι τα καροτσάκια, οι σακούλες, οι τσάντες και οι βαλίτσες.

Παράλληλα, δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να κυκλοφορήσει με στολή η οποία καλύπτει τα χαρακτηριστικά του προσώπου, αφού τονίζεται ότι, αυτομάτως, θα θεωρηθεί ύποπτος για παραβίαση του νόμου.

Επίσης, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να τοποθετούν τα προσωπικά τους αντικείμενα σε διαφανείς τσάντες που θα προμηθευτούν από τους διοργανωτές και, σε κάθε περίπτωση, ο,τι υγρό χρησιμοποιήσουν για οποιαδήποτε χρήση δεν θα πρέπει να ξεπερνάει σε ποσότητα το ένα λίτρο.

Τέλος, ξεκαθαρίζεται ότι φέτος θα εφαρμοστεί με μεγάλη αυστηρότητα πιθανή "εισβολή" ποδηλατών ή μη δηλωμένων αθλητών κατά την διάρκεια του αγώνα.