Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των θερμίδων

Μεγαλύτερη έμφαση στις θερμίδες και πιο ρεαλιστικές ποσότητες μερίδων θα περιλαμβάνουν οι νέες ετικέτες διατροφικών πληροφοριών, προκειμένου το καταναλωτικό κοινό να γνωρίζει τι καταναλώνει και, το κυριότερο, πόσο τρώει.

Όπως τονίζεται, από την στιγμή που θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα, κάθε προϊόν θα αναγράφει με πιο έντονο και αναλυτικό τρόπο τις συνολικές θερμίδες, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία και σε άλλα επιμέρους συστατικά, όπως η ζάχαρη και η Βιταμίνη D.

Επίσης, όπως προαναφέρθηκε, θα αλλάξει και ο τρόπος υπολογισμού των θερμίδων, προκειμένου να γίνει πιο ρεαλιστικός με βάση την πιθανότερη ποσότητα κατανάλωσης του προϊόντος.  Έτσι, για παράδειγμα, στα κουτιά των μπισκότων, δεν θα αναφέρονται ως "μερίδα" τα τρία μπισκότα, αλλά ένας παραπάνω αριθμός, αφού, όπως γίνεται αντιληπτό, ελάχιστοι τρώνε μόνο τρία από κάθε πακέτο.

Πάντως, η αρμόδια υπηρεσία δεν βιάζεται να προχωρήσει σε αλλαγές, αφού πρόκειται να ξεκινήσει διαβούλευση με τους καταναλωτές και ειδικούς επιστήμονες προκειμένου να συλλέξει απόψεις και προτάσεις, για μια κίνηση η οποία έχει απώτερο στόχο την καταπολέμηση της παχυσαρκίας.