Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Νιου Τζέρσεϋ: Εισάγει νόμο για το upskirting

Μετά την Μασσαχουσέτη, και το Νιου Τζέρσεϋ προσανατολίζεται στην ποινικοποίηση των αδιάκριτων κρυφών φωτογραφιών στα ευαίσθητα σημεία της γυναίκας, με τον Πολιτειακό Γερουσιαστή Thomas Kean Jr. να ετοιμάζει πρόταση αναλόγου σχεδίου νόμου.

Η σχετική νομοθεσία, η οποία και υπεγράφη την Παρασκευή το πρωί στην Μασαχουσέτη, θεωρείτο δεδομένο ότι θα υιοθετηθεί στο άμεσο μέλλον και από άλλες Πολιτείες, στις οποίες έχουν καταγγελθεί περιστατικά διακίνησης ευαίσθητων φωτογραφιών γυναικών στο διαδίκτυο.  Πρώτη Πολιτεία που ακολουθεί την Μασαχουσέτη θα είναι, εκτός συνταρακτικού απροόπτου, το Νιου Τζέρσεϋ, που σκοπεύει να ποινικοποιήσει τις κρυφές φωτογραφήσεις γυναικών με βαθύ ντεκολτέ ή μίνι φούστα, που συνήθως καταλήγουν να δημοσιεύονται στα κοινωνικά δίκτυα.

Για την Πολιτεία της Μασαχουσέτης, οι παραβάτες θα τιμωρούνται με 5500 δολάρια πρόστιμο και 2,5 χρόνια φυλάκιση, ενώ στα ίδια επίπεδα ενδέχεται να κινούνται και οι ποινές στο Νιου Τζέρσεϋ.

Ασφαλώς, η είδηση έχει προκαλέσει θετικά σχόλια από πολλές γυναίκες, ορισμένες εκ των οποίων είδαν τα κάλλη τους και το προκλητικό ντύσιμό τους να γίνεται αφορμή διαπόμπευσης στο διαδίκτυο.