Log in
A+ A A-

Ο καρκίνος απειλεί τους Αμερικανούς

Η πρώτη αιτία θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να γίνει ο καρκίνος στα επόμενα 16 χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Αμερικανική Κοινότητα Κλινικής Ογκολογίας.

 

Σύμφωνα με το σχετικό πόρισμα, τα κρούσματα καρκίνου έως και το 2030 αναμένεται να αυξηθούν κατά 45%, φτάνοντας τα 2,3 εκατομμύρια τον χρόνο από το 1,6 που είναι σήμερα.

Μάλιστα, τονίζεται ότι η αύξηση αυτή ενδέχεται να τονίσει ακόμη περισσότερο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κατά καιρούς το Αμερικανικό Σύστημα Υγείας στις θεραπευτικές και φαρμακευτικές αγωγές των καρκινοπαθών, κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου για το άμεσο μέλλον.

Πάντως, θεωρείται ότι η επιστήμη θα προχωρήσει σταδιακά, ούτως ώστε το ποσοστό επιβίωσης από τον καρκίνο να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια.  Χαρακτηριστικό της προόδου που έχει σημειωθεί σε αυτόν τον τομέα, είναι πως, ενώ την δεκαετία του 70 μόνο κάτι λιγότερο από τους μισούς καρκινοπαθείς ζούσαν για τουλάχιστον πέντε χρόνια μετά την διάγνωση, σήμερα παρατηρείται ότι το 2/3 εξ αυτών καταφέρνει να κρατηθεί στην ζωή στην χειρότερη περίπτωση για μια πενταετία και με καλό προσδόκιμο ζωής για την συνέχεια.  Άλλωστε, σήμερα υπάρχουν σχεδόν 170 φάρμακα κατά του καρκίνου για τα οποία υπάρχει έγκριση από τον ΕΟΦ, όμως τονίζεται ότι θα πρέπει να επιτευχθεί μεγαλύτερη πρόσβαση για τον μέσο Αμερικανό στις θεραπείες αυτές.