Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Μάρτης - γδάρτης με θυελλώδεις ανέμους

Έκτακτο σήμα για θυελλώδεις ανέμους εξέδωσε η μετεωρολογική υπηρεσία για Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϋ και Λονγκ Άιλαντ, καθώς οι άνεμοι, από το πρωί της Πέμπτης, πνέουν με... χειμερινή μανία, αγγίζοντας ακόμη και τα 45 μίλια την ώρα!

Το σχετικό σήμα έχει τεθεί εν ισχύ μέχρι τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης και υπάρχουν προειδοποιήσεις και συστάσεις τόσο στο κοινό όσο και τις υπηρεσίες που ενδέχεται να επηρεαστούν από τους ισχυρούς ανέμους.  Ήδη, στη Νέα Υόρκη, δόθηκε εντολή προκειμένου να ασφαλιστούν αναλόγως τα κτίρια υπό κατασκευή και οι οικοδομές, προκειμένου να αποτραπεί η οποιαδήποτε πιθανότητα ατυχήματος.  Την ίδια στιγμή, άπαντες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί για πιθανές πτώσεις δέντρων ή άλλες ζημιές εξαιτίας των ανέμων.

Πάντως, από το πρωί έχουν καταγραφεί ζημιές σε κτίρια, όπως επίσης πτώσεις δέντρων αλλά και ηλεκτρονικών καλωδίων, με αποτέλεσμα ορισμένα σπίτια να έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, όπως επίσης και κοντινοί σταθμοί τρένων.

Στην περιοχή Flanders, οι άνεμοι σήκωσαν ένα κομμάτι της σκεπής του υποκαταστήματος της αλυσίδας Bed, Bath & Beyond.  Μάλιστα, προκλήθηκαν ζημιές και σε σωλήνες αερίου, με αποτέλεσμα να προκληθεί μια μικρή πυρκαγιά την οποία εξουδετέρωσε η Πυροσβεστική, ενώ η εταιρεία φυσικού αερίου ειδοποιήθηκε για να διακόψει άμεσα την παροχή και να αποτρέψει τον κίνδυνο έκρηξης.  Για παν ενδεχόμενο, όμως, το κατάστημα εκκενώθηκε, χωρίς, ευτυχώς, να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

Επίσης, η κακοκαιρία προκαλεί προβλήματα κατά διαστήματα και στα δρομολόγια του μετρό και των προαστιακών.  Σοβαρότερο περιστατικό ήταν η προσωρινή διακοπή των δρομολογίων του PATH μεταξύ του Newark και της Journal Square.

Πάντως, βάσει του σήματος, οι ισχυροί άνεμοι θα ξεκινήσουν να υποχωρούν από το απόγευμα και αναμένεται μέχρι το βράδυ να έχουν εξασθενήσει πλήρως.