Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Στο μικροσκόπιο σωλήνας φυσικού αερίου για την έκρηξη

Μια σωλήνωση φυσικού αερίου, η οποία και είναι εγκαταστημένη κοντά στο ένα από τα δυο κτίρια που κατέρρευσαν στο Ανατολικό Χάρλεμ, μπαίνει στο μικροσκόπιο των Αρχών αναφορικά με την φονική έκρηξη που σημειώθηκε πριν από μια εβδομάδα και κόστισε την ζωή σε οκτώ ανθρώπους.

Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι της Con Edisson επιβεβαίωσαν ότι ο μήκους 8 ιντσών σωλήνας δεν πέρασε το τεστ πιέσεως, παρόλα αυτά όμως αποφεύγουν, επί του παρόντος, να αποδώσουν την αιτία του συμβάντος στην δική του δυσλειτουργία, τονίζοντας ότι το σχετικό πόρισμα θα εξαχθεί μετά το τέλος των ερευνών.

Παράλληλα, μετά την τραγωδία του Χάρλεμ, η Con Edisson ξεκίνησε καμπάνια ενημέρωσης του κοινού, προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες επανάληψης ενός τέτοιου περιστατικού.  Πρώτο βήμα ήταν η τοποθέτηση ολοσέλιδων καταχωρήσεων σε έντυπα, μέσω των οποίων προειδοποιεί τους καταναλωτές για τυχόν περιέργες οσμές ή διαρροές φυσικού αερίου, οι οποίες και θα πρέπει να αναφέρονται άμεσα.

Στο μεταξύ, με αφορμή την συμπλήρωση μιας εβδομάδας από την έκρηξη, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στις 9:31 το πρωί, στην μνήμη των θυμάτων.  Στην συνέχεια, ακολούθησε μια συμβολική συγκέντρωση με πρωινό, στο οποίο ήταν προσκεκλημένοι οι επιζώντες αλλά και οι συγγενείς των θυμάτων.