Log in
A+ A A-

Οι φοιτητής ξέχασε την τσάντα και προκάλεσε κινητοποίηση της Αστυνομίας

Η... αφηρημάδα ενός 20χρονου φοιτητή στάθηκε αιτία για να στηθεί μια σοβαρή επιχείρηση της Αστυνομίας στο Connecticut, για εξουδετέρωση πιθανού βομβιστικού μηχανισμού, που αποδείχθηκε πως απλώς ήταν μια... στρατιωτική τσάντα.

Όλα συνέβησαν στο Connecticut, στην περιοχή του Byram Park, έξω από το τοπικό υποκατάστημα της Bank of America.  Αυτόπτες μάρτυρες εντόπισαν μια εγκαταλελειμμένη τσάντα, με χρώμα παραλλαγής, σε ένα ύποπτο σημείο. Αμέσως εκλήθη η Αστυνομία, η οποία πολύ γρήγορα διέταξε την εκκένωση της τράπεζας αλλά και την απομάκρυνση των πολιτών που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος η τσάντα να εμπεριείχε κάποιον εκρηκτικό μηχανισμό.

Μετά από εξονυχιστικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε καμία βόμβα, ενώ, λίγο αργότερα, το μυστήριο λύθηκε, όταν εμφανίστηκε έντρομος ο ιδιοκτήτης, που δεν ήταν άλλος από έναν 20χρονο φοιτητή.  Όπως εξήγησε, απλώς ξέχασε την τσάντα και είχε φοβηθεί πως θα είχε κάνει... φτερά.

Ασφαλώς, η κινητοποίηση αυτή της Αστυνομίας εντάσσεται στην γενικότερη πολιτική "See something, say something"  (Αν δεις κάτι, πες κάτι), που προωθείται στο κοινό μέσω επικοινωνιακής καμπάνιας, αρχής γενομένης από την περίοδο μετά την 11η Σεπτεμβρίου.