Log in
A+ A A-

ΗΠΑ: Νέα στοιχεία για την εγκληματικότητα

Μια πολύ ενδιαφέρουσα στατιστική δόθηκε στην δημοσιότητα όσον αφορά τα μαζικά εγκλήματα που λαμβάνουν χώρα στις ΗΠΑ.


Τα τελευταία 30 χρόνια τα δύο τρίτα σχεδόν των περιστατικών έχουν προκληθεί από λευκούς, ενώ μόνο ένα έγινε από γυναίκα.
Τα περισσότερα περιστατικά πυροβολισμών έχουν γίνει σε χώρους εργασίας, όπου ο δολοφόνος εργαζόταν, είτε σε εστιατόρια ή άλλες εγκαταστάσεις.

Τα μακελειά σε χώρους εργασίας είναι δύο φορές πιο συχνά από αυτά που συμβαίνουν σε σχολεία, για παράδειγμα.
Έχοντας ως παράμετρο το χώρο εργασίας, ως τον τόπο του μακελειού, μπορεί κανείς να συμπεράνει την ηλικία του πιθανού δολοφόνου. Τα μακελειά σε σχολεία γίνονται από μικρότερης ηλικίας δράστες, όμως αν βγουν εκτός οι χώροι σχολείων, υπολογίζεται ότι ο μέσος όρος ηλικίας των ανδρών που έχουν διαπράξει τέτοια εγκλήματα είναι τα 38 έτη. Μαζί με τα περιστατικά που έχουν σημειωθεί σε σχολεία ο μέσος όρος ηλικίας πέφτει στο 35,6.

Παρότι πολλές διανοητικές καταστάσεις είναι δύσκολο να διαγνωστούν, είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει μια σχέση ανάμεσα στις μαζικες δολοφονίες και περιπτώσεις ανθρώπων με διανοητικές ασθένειες.

Τα περισσότερα από τα όπλα που έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολλαπλές δολοφονίες ενώείχαν αγοραστεί, σε ποσοστό 81,8%, με νόμιμο τρόπο.