Log in
A+ A A-

Συναγερμός για το Εβραϊκό Πάσχα μετά το φονικό στο Κάνσας

Συναγερμός έχει σημάνει στις ΗΠΑ για τα μέτρα ασφαλείας την εβδομάδα του Εβραϊκού Πάσχα, μετά το τριπλό φονικό σε συναγωγή στο Κάνσας, από πρώην μέλος της Κου Κλουξ Κλαν.

 

Πρόκειγαι για τον Frazier Glenn Cross (ή Miller) 73 ετών, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τρεις Εβραίους σε Εβραϊκό Κοινοτικό Κέντρο στο Κάνσας.  Σύμφωνα με μαρτυρίες, πριν ανοίξει πυρ, ακούστηκε να φωνάζει την φράση "Hail Hitler".  Το γεγονός αυτό, πρόσθεσε έναν ακόμη πονοκέφαλο στις Αμερικανικές Αρχές, οι οποίες, ως επί το πλείστον, είχαν εστιάσει την προσοχή τους κυρίως στις ομάδες φανατικών μουσουλμάνων και όχι τόσο στους νοσταλγούς του Χίτλερ.

Ήδη, η Αστυνομία της Νέας Υόρκης προχωράει σε εντατικοποίηση των μέτρων ασφαλείας σε Συναγωγές και άλλους χώρους συγκέντρωσης των Εβραίων, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.  

Παράλληλα, η Εβραϊκή Κοινότητα βρίσκεται σε επιφυλακή και για τυχόν ρατσιστικές επιθέσεις οποιουδήποτε είδους, είτε αυτές εκφραστούν με επιθέσεις και χειροδικίες είτε με προσβλητικές εκφράσεις μίσους.