Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

To Νewsweek αποκαλύπτει την Ισραηλινή κατασκοπεία σε βάρος των ΗΠΑ

  • Written by 

Δημοσίευμα του περιοδικού Newsweek αποκαλύπτει ότι το Ισραήλ κατασκοπεύει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μεγαλύτερο βαθμό από κάθε άλλον σύμμαχό τους και αυτή η παρακολούθηση ξεπερνά κάθε όριο. Σύμφωνα με το άρθρο, μέσα στους στόχους της ισραηλινής κατασκοπείας είναι τα βιομηχανικά και τεχνολογικά μυστικά της αμερικανικής βιομηχανίας, όπως τονίζουν πηγές που συμμετέχουν σε μυστικές συσκέψεις με θέμα την εισαγωγή νομοθεσίας η οποία θα αμβλύνει τους περιορισμούς χορήγησης βίζας στους Ισραηλινούς πολίτες.

 

Μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου το οποίο συμμετείχε σε σχετική σύσκεψη τον Ιανουάριο, χαρακτήρισε τις μαρτυρίες «εξοργιστικές, ανησυχητικές, μέχρι και τρομακτικές», ενώ άλλο μέλος τους Κογκρέσου χαρακτήρισε αυτή την συμπεριφορά «επιβλαβή».
«Καμία άλλη χώρα - σύμμαχος των ΗΠΑ δεν ξεπερνά σε τέτοιο βαθμό τα όρια στις κατασκοπευτικές δραστηριότητες, όσο το Ισραήλ», δήλωσε πρώην μέλος του Κογκρέσου που συμμετείχε σε μυστική σύσκεψη στο τέλος του 2013, σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών κάνουν λόγο «για βιομηχανική κατασκοπεία, για ανθρώπους που φθάνουν στις ΗΠΑ σε εμπορικές αποστολές, για ισραηλινές εταιρείες που συνεργάζονται με αμερικανικές εταιρείες ή για μυστικούς πράκτορες που ενεργούν κατ΄ εντολήν της κυβέρνησης, δηλαδή της πρεσβείας του Ισραήλ».