Log in
A+ A A-

Μπαράκ Ομπάμα: Χρειάζεται αυστηρότητα για την χρήση χημικών

Στην θέση του πως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πρέπει να επιδείξει ιδιαίτερη αυστηρότητα απέναντι στο καθεστώς Άσαντ για την χρήση χημικών όπλων επέμεινε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Ειδικότερα, ο κ. Ομπάμα τόνισε ότι οι διαδικασίες για την καταστροφή των χημικών όπλων θα πρέπει να έχουν συνέπειες για την Συριακή Κυβέρνηση, εφόσον τελικά ο Μπασάρ Αλ Άσαντ δεν τηρήσει την δέσμευσή του.

"Θα χρειαστεί μια αυστηρή απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να επαληθευτεί ότι το καθεστώς Άσαντ τηρεί τις δεσμεύσεις του», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ από το βήμα του ΟΗΕ.

Παράλληλα, ο κ. Ομπάμα εξέφρασε την άποψη ότι η διεθνής κοινότητα δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων όσον αφορά την τραγωδία στην Συρία.

Ο πρόεδρος Ομπάμα αναφέρθηκε εξάλλου σήμερα κατά την ομιλία του αυτή στους Ιρανούς που έπεσαν θύματα χημικών όπλων, σε μια όπως φαίνεται συμφιλιωτική του χειρονομία προς την νέα κυβέρνηση του Ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι η παγκόσμια συναίνεση κατά της χρήσης χημικών όπλων είχε ενισχυθεί από τις μνήμες «στρατιωτών που υπέφεραν στα χαρακώματα, εβραίων που σφαγιάστηκαν στους θαλάμους αερίων, Ιρανών που δηλητηριάστηκαν κατά πολλές δεκάδες χιλιάδες».