Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 244
Log in
A+ A A-

Δωρεά 100 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Ένα ποσό της τάξεως των 120 εκατομμυρίων δολαρίων προσφέρει ως δωρεά στα σχολεία του Σαν Φρανσίσκο ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ και η σύζυγός του, όπως γνωστοποίησαν μέσω ενυπόγραφου άρθρου τους στην ιστοσελίδα San Jose Mercury News.

Πρόκειται για την τρίτη μεγάλη δωρεά του Ζούκερμπεργκ προς εκπαιδευτικά ιδρύματα την τελευταία τετραετία.  Η πρώτη έγινε το 2010 και είχε προσφερθεί στο New Jersey και σχολεία του Newark με ελλιπή εξοπλισμό, προκειμένου να αναβαθμίσουν τις τεχνολογικές δυνατότητές τους αλλά και να αποκτήσουν τελειοποιημένη πρόσβαση στο διαδίκτυο.  Το ποσό που είχε διατεθεί τότε, άγγιζε τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Ασφαλώς, η μεγαλύτερη από τις δωρεές είχε γίνει το 2013, όταν ο Mr. Facebook είχε προσφέρει μετοχές της εταιρείας συνολικής αξίας ενός δισεκατομμυρίων δολαρίων, στην Silicon Valley Community Foundation.  Επρόκειτο για μια οργάνωση η οποία προσφέρει δάνεια σε μη κερδοσκοπικές ομάδες, με ειδίκευση στην παροχή βοήθειας σε σχολεία και την προστασία του περιβάλλοντος.

"Η πιο εφευρετική κοινότητα του κόσμου δεν θα πρέπει να είναι το σπίτι δοκιμαζόμενων δημόσιων σχολείων", αναφέρει το ζεύγος Ζούκερμπεργκ.