Τσαρλς Σούμερ: "Να βγαίνουν από τον δρόμο οι κουρασμένοι οδηγοί φορτηγών"
- Written by C.Athanasatos
Τον έλεγχο της κούρασης των οδηγών φορτηγών, που διανύουν μεγάλες αποστάσεις, θέλει να θεσπίσει με προτεινόμενο νόμο ο Γερουσιαστής Τσαρλς Σούμερ, υποχρεώνοντας παράλληλα τις εταιρείες να διαθέτουν το μέγιστο της ασφαλιστικής κάλυψης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόταση του κ. Σούμερ, σε κάθε φορτηγό θα πρέπει να εγκατασταθεί μια ειδική συσκευή, η οποία και θα μετράει τις συνεχόμενες ώρες κατά τις οποίες ένας οδηγός φορτηγού βρίσκεται στο τιμόνι, σε συνάρτηση με ένα λογικό χρονικό όριο παραμονής, το οποίο επίσης θα ρυθμιστεί με νόμο. Σε περίπτωση που ο οδηγός ξεπεράσει αυτό το όριο, τότε, αυτομάτως, θα θεωρείται παραβάτης.
Αφορμή για την παραπάνω πρόταση του Τσαρλς Σούμερ αποτέλεσε το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα στο οποίο τραυματίστηκε σοβαρά και ο γνωστός κωμικός Τρέισι Μόργκαν, για το οποίο, όλες οι ενδείξεις, συγκλίνουν ότι προκλήθηκε επειδή ο οδηγός του φορτηγού δεν μπορούσε να παραμείνει συγκεντρωμένος λόγω κούρασης.
Ήδη, οι εταιρείες ελέγχουν τις συνεχόμενες ώρες ενός οδηγού, χωρίς όμως να κάνουν χρήση ηλεκτρονικών συστημάτων, με αποτέλεσμα τα στοιχεία να μην θεωρούνται αξιόπιστα.