Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Στην Πυροσβεστική όλα τα περιστατικά διαρροής φυσικού αερίου

Πιο άμεση και μεγαλύτερη εμπλοκή της Πυροσβεστικής στα περιστατικά αντιμετώπισης διαρροής αερίου προβλέπουν οι νέοι κανονισμοί ασφαλείας, οι οποίοι τροποποιήθηκαν με αφορμή την μοιραία έκρηξη στο Ανατολικό Χάρλεμ τον περασμένο Μάρτιο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Associated Press, πλέον, σε περίπτωση που γίνει αντιληπτή η διαρροή, οι καταγγέλοντες, ακόμη κι αν καλέσουν στον υπηρεσιακό αριθμό 311, θα παραπέμπονται άμεσα στο 911 και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία θα συμμετέχει στην αντιμετώπιση του προβλήματος για προληπτικούς λόγους.

Μέχρι σήμερα, σε περίπτωση που υπήρχε βλάβη, θα έπρεπε πρώτα να ειδοποιηθούν οι τεχνικοί και, στην συνέχεια, εάν η αρμόδια εταιρεία έκρινε ότι χρειάζεται, να μεταβίβαζε τις πληροφορίες στην Πυροσβεστική. Όμως, μετά το τραγικό περιστατικό του Μαρτίου, όπου οκτώ άτομα έχασαν την ζωή τους - μεταξύ των οποίων και ο 42χρονος Έλληνας, Ανδρέας Παναγόπουλος - αποφασίστηκε να δοθεί έμφαση στην πρόληψη και να μην υποτιμηθεί πάλι κανένα περιστατικό.

Παράλληλα, προβλέπεται ότι θα υπάρξουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις στο δίκτυο φυσικού αερίου, καθώς πολλές από τις παλαιές σωληνώσεις δεν έχουν συντηρηθεί, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζονται επικίνδυνες.