Log in
A+ A A-

Σαν Φρανσίσκο: Προστατευτικό δίχτυ στην "γέφυρα των αυτοκτονιών"

Τέλος στις αυτοκτονίες στην Golden Gate Bridge φιλοδοξεί να βάλει ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 76 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο και προβλέπει την τοποθέτηση προστατευτικού δικτύου που θα αποτρέπει τις θανατηφόρες πτώσεις από την δημοφιλή αμερικανική γέφυρα.

Παρά το γεγονός ότι η Golden Gate Bridge θεωρείται μια από τις ομορφότερες στον κόσμο, εντούτοις κατέχει ένα ρεκόρ που της έχει επιδόσει τον χαρακτηρισμό "στοιχειωμένη": Είναι το σημείο με τις περισσότερες αυτοκτονίες στις ΗΠΑ και δεύτερο συνολικά σε ολόκληρο τον κόσμο!  Αυτός είναι και ο λόγος που ο Φορέας Διαχείρισης της Γέφυρας εξασφάλισε ένα χρηματικό ποσό της τάξεως των 76 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να τοποθετήσει ένα προστατευτικό δίχτυ συνολικού εύρους 20 ποδιών, το οποίο και θα αποτρέπει τους επίδοξους αυτόχειρες, καθώς θα τους γλιτώνει από τον θανάσιμο τραυματισμό.

Μόνο για το περασμένο έτος, στην Golden Gate Bridge σημειώθηκαν 46 αυτοκτονίες, ενώ, από το 1937, όταν και παραδόθηκε στην κυκλοφορία, έχουν αυτοκτονήσει περισσότεροι από 1600 άνθρωποι.

Οι πολέμιοι της ιδέας υποστηρίζουν ότι το δίχτυ θα χαλάσει την αισθητική εικόνα της γέφυρας και θα υποβαθμίσει την ιδιότητά της ως αξιοθέατο.  Αυτό, όμως, λίγο φαίνεται πως ενδιαφέρει τους υπεύθυνους του φορέα.