Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Aρνητική εξέλιξη για το "μωρό του Μισισσιπή"

  • Written by 

Δυσάρεστα είναι τα νέα από την εξέλιξη της πορείας της υγείας του μικρού αγοριού από το Μισισίπι, καθώς παρότι οι γιατροί είχαν ανακοινώσει πριν μερικούς μήνες ότι είχε θεραπευθεί απο τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS και είχε διακόψει την φαρμακευτική αγωγή, πλέον είναι και πάλι φορεας του ιού. Το 4 ετών σήμερα αγόρι, είχε γίνει γνωστο στα ΜΜΕ ως "Το μωρό του Μισισιπή", και η υπόθεση του είχε συγκλονίσει τον ιατρικ΄οκόσμο και την κοινή γνώμη.

Είχε γεννηθεί πρόωρα το 2010 σε μια κλινική του Μισισιπή και η μητέρα του ήταν φορέας του ιού HIV. Του χορηγήθηκε θεραπεία για 18 μήνες και στη συνέχεια σταμάτησε τη λήψη αντιρετροϊκών φαρμάκων. Στο διάστημα αυτό υποβαλλόταν τακτικά σε αιματολογικό έλεγχο κατά τον οποίο ο ιός δεν εντοπιζόταν.
"Ασφαλώς, είναι μια απογοητευτική τροπή για αυτό το μικρό παιδί, για το ιατρικό προσωπικό που ασχολήθηκε με τη φροντίδα του και για την ερευνητική κοινότητα", δήλωσε ο Δρ. Άντονι Φαούτσι, ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Νόσων (NIAID) του Μέριλαντ.