Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Πλημμύρες τη νύχτα - Βελτιώνεται ο καιρός την Τετάρτη

Υποχωρεί σταδιακά το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Τριπολιτειακή περιοχή, με το σχετικό προειδοποιητικό σήμα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας να λήγει το απόγευμα της Τετάρτης.

Παρόλα αυτά, η νύχτα της Τρίτης υπήρξε ιδιαίτερα δύσκολη για πολλές περιοχές, όπου το ύψος της βροχής έφτασε σε ασυνήθιστα για την εποχή επίπεδα. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, στις 11 το βράδυ της Τρίτης, στο New Jersey, το Belmar είχε δεχθεί 2.17 ίντσες βροχής, 1.72 το Lakehurst, 1,64 το Toms River και 1.45 το White Plains, ενώ το ύψος στην πόλη της Νέας Υόρκης έφτασε 1,29 ίντσες.

Εξαιτίας των πλημμυρών, έκλεισαν όλες οι λωρίδες στο Cross Bronx Expressway, στο ύψος της Jerome Avenue στο Mount Alen, και, μάλιστα, κατά την διάρκεια της βραδινής ώρας αιχμής. Αυτό είχε σσαν συνέπεια να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο και καθυστερήσεις στην George Washington Bridge οι οποίες κράτησαν για δυο ολόκληρες ώρες, με αποτέλεσμα να μην λείψουν και οι στιγμές έντασης.

Παράλληλα, προβλήματα προκλήθηκαν και στο μετρό, με σοβαρότερο περιστατικό αυτό στον σταθμό της 145th Street στο Harlem, όπου πλημμύρησαν οι σκάλες. Πρόκειται για μια πολυσύχναστη στάση, καθώς αποτελεί ανταπόκριση για τα τρένα A, B, C και D.

Παράλληλα, μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφηκαν και σε περιοχές του Connecticut, χωρίς όμως τις ζημιές προηγουμένων ημερών.