Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Ομπάμα: Τέλος οι διακρίσεις εις βάρος ομοφυλοφίλων στα Δημόσια Έργα

  • Written by 

O πρόεδρος Ομπάμα υπέγραψε χθες εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο απαγορεύει στους αναδόχους συμβάσεων δημοσίων έργων να κάνουν διακρίσεις βάση του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της έμφυλης ταυτότητας.

Ο συγκεκριμένος νόμος έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς για αρκετά χρόνια ο Λευκός Οίκος απέφευγε την έκδοση ενός τέτοιου εκτελεστικού διατάγματος, προτιμώντας κυρίως να ασκεί πιέσεις για την κατάθεση ενός νομοσχεδίου στο Κογκρέσο το οποίο θα απαγόρευε κάθε διάκριση σε βάρος των Λεσβιών, των Ομοφυλόφιλων, των Αμφισεξουαλικών και των Διαφυλικών προσώπων (ΛΟΑΔ) στους χώρους εργασίας σε ολόκληρη την χώρα.Το νομοσχέδιο αυτό δεν πέρασε στο Κογκρέσο και μετά από πιέσεις, ο πρόεδρος Ομπάμα ανέλαβε δράση και υπέγραψε το επίμαχο διάταγμα. Η σημασία του συγκεκριμένου διατάγματος έχει μεγάλη σημασία καθώς οι εταιρείες δημοσίων έργων απασχολούν το ένα πέμπτο των εργατικού δυναμικού στις ΗΠΑ.

«Πολλοί από εσάς εργαστήκατε για μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να δείτε αυτήν την ημέρα να φθάνει. Οργανώσατε όλο αυτό, μιλήσατε για όλο αυτό, υπογράψατε εκκλήσεις, στείλατε επιστολές — το γνωρίζω διότι έλαβα πολλές από αυτές» δήλωσε ο Ομπάμα.