Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Πνίγηκε 10χρονη στο Coney Island

Άμεσες αλλαγές στα μέτρα ασφαλείας των δημοσίων ακτών της πόλης της Νέας Υόρκης αναμένεται να επιφέρει ο πνιγμός ενός 10χρονου κοριτσιού, το οποίο έχασε την ζωή του όταν παρασύρθηκε από τα κύματα την Τρίτη στο Coney Island.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 10χρονη Takara McDuffy πήγε με την 9χρονη αδελφή της για μπάνιο στις 7 το απόγευμα. Εκείνη την στιγμή, δεν υπήρχε ναυαγοσώστης στην παραλία, ενώ η θάλασσα, λόγω των ορμητικών κυμάτων, δεν προσφερόταν για κολύμπι, ιδίως εάν πρόκειτο για ανηλίκους. Παρόλα αυτά, τα δυο κοριτσάκια μπήκαν κανονικά στο νερό και πολύ γρήγορα παρασύρθηκαν και βρέθηκαν στα βαθιά. Τις εκκλήσεις τους για βοήθεια άκουσαν δυο άνδρες, οι οποίοι, με τάσεις αυτοθυσιας, επιχείρησαν να σώσουν τα δυο παιδιά. Μετά από μικρό χρονικό διάστημα, εντόπισαν την 9χρονη και την έβγαλαν στην στεριά με ασφάλεια, όμως δεν συνέβη το ίδιο με την Takara, που εντοπίστηκε αναίσθητη μετά από πέντε λεπτά αναζήτησης.

Ο χρόνος που μεσολάβησε αποδείχθηκε μοιραίος, με αποτέλεσμα η 10χρονη να αφήσει την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο.

Ο θάνατος της Takara είναι ο έκτος που σημειώνεται φέτος στις ακτές της Νέας Υόρκης και καταδεικνύει ότι η έλλειψη των ναυαγοσωστών μπορεί να επιφέρει οδυνηρά αποτελέσματα. Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι της παραλίας απάντησαν πως το ωράριο των ναυαγοσωστών ξεκινάει στις 10 το πρωί και ολοκληρώνεται στις 6 το απόγευμα, ξεκαθαρίζοντας ότι, από εκείνο το σημείο και έπειτα, απαγορεύεται το κολύμπι για λόγους ασφαλείας.