Log in
A+ A A-

ΗΠΑ: Συναγερμός για τον έμπολα - Μεταφέρονται στην Ατλάντα δυο Αμερικανοί ασθενείς

Σε ειδικά διαμορφωμένη κλινική στην Τζόρτζια μεταφέρονται οι δυο Αμερικανοί υπήκοοι που προσβλήθηκαν από τον ιό έμπολα στην Δυτική Αφρική.  Θα πρόκειται για τους πρώτους φορείς του ιού εντός του Αμερικανικού εδάφους, με την μεταγωγή τους να προκαλεί αντιδράσεις, οι οποίες έχουν ενταθεί τις τελευταίες ώρες.

Τα μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων τονίζουν ότι η κατάστασή τους χειροτερεύει μέρα με τη μέρα και πως η μοναδική πιθανότητα επιβίωσής τους είναι μια νέα θεραπευτική αγωγή σε νοσοκομείο των Ηνωμένων Πολιτειών.  Ήδη, στο εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα έχει δημιουργηθεί μια ειδικά απομονωμένη κλινική, προκειμένου να μην μεταδοθεί ο ιός σε κάποιον άλλον γιατρό ή νοσηλευτή.

Πάντως, η Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έδωσε το "πράσινο φως" για την δοκιμή σε ανθρώπους ενός πειραματικού εμβολίου για τον Έμπολα, σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί αποφασιστικά ο θανατηφόρος ιός.

Το συγκεκριμένο εμβόλιο έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε πρωτογενή θηλαστικά και εκφράζονται ελπίδες ότι μπορεί να είναι ένα πρώτο βήμα της φαρμακευτικής θωράκισης ενάντια στον έμπολα.