Log in
A+ A A-

Χαβάη: Εν αναμονή τροπικών κυκλώνων

Στην δίνη δυο συνεχόμενων τροπικών κυκλώνων θα βρεθεί αυτήν την εβδομάδα η Πολιτεία της Χαβάης.

Ο λόγος για την Iselle και τον Julio, οι οποίοι θα επισκεφθούν... με άγριες θέσεις τα παραδεισένια νησιά την Πέμπτη και την Κυριακή αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, την μεγαλύτερη απειλή φαίνεται πως συνιστά η Iselle, οι άνεμοι της οποίας θα φτάσουν τα 63 μίλια την ώρα, αρκετά κοντά στο μέγιστο των τροπικών κυκλώνων, που είναι 73 μίλια την ώρα.

Όπως είναι φυσικό, η Πολιτεία προετοιμάζεται πυρετωδώς για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων, ανακοινώνοντας, αρχικά, ότι τα σχολεία την Πέμπτη θα παραμείνουν κλειστά. Την ίδια στιγμή, σε όλα τα καταστήματα σχηματίζονται ουρές, αφού οι μόνιμοι κάτοικοι θέλουν να προμηθευτούν τα απαραίτητα για να μην έχουν ελλείψεις τις ημέρες της κακοκαιρίας.

Από την πλευρά τους, οι αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν διευκολύνσεις στους επιβάτες που επρόκειτο να επισκεφθούν την Χαβάη τις ημέρες των κυκλώνων. Ήδη, τόσο η American Airlines όσο και η Hawaiian Airlines ανακοίνωσαν ότι παρέχουν αλλαγές στις ημερομηνίες των ταξιδιών, χωρίς καμία επιβάρυνση.