Log in
A+ A A-

Αριάννα Χάφινγκτον στο New Greek TV: "Έχει προσωπική σημασία για μένα η ελληνική Huffington Post"

Για την επέκταση της Huffington Post στην Ελλάδα, την φιλοσοφία της ζωής της αλλά και την σχέση της με την πατρίδα, μίλησε στο newgreektv.com η Ελληνοαμερικανίδα εκδότρια και συγγραφέας Αριάννα Χάφινγκτον - Στασινοπούλου, στέλνοντας μήνυμα στη νέα γενιά "να τολμά και να ρισκάρει" για να πραγματοποιήσει τους στόχους της.

"Η επέκταση της Huffington Post στην Ελλάδα έχει προσωπική σημασία για μένα".  Με αυτά τα λόγια, η Αριάννα Χάφινγκτον, αναφέρθηκε στην επικείμενη έναρξη της ελληνόφωνης έκδοσης της ιστοσελίδας της, η οποία έχει σημειώσει διεθνή επιτυχία και καθολική αναγνώριση.

"Αυτήν την στιγμή η Huffington Post έχει 11 διεθνείς εκδόσεις, με την Ινδία, την Μέση Ανατολή και την Ελλάδα να ακολουθούν.   Είμαι πολύ χαρούμενη για το γεγονός ότι θα έχω την ευκαιρία να φέρω την Huffington Post στην Ελλάδα το Νοέμβριο.  Θα δημοσιοποιήσουμε τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες και, το σημαντικότερο, θα δώσουμε την ευκαιρία στους ανθρώπους στην Ελλάδα να πουν την δική τους ιστορία: με κείμενο, με εικόνα, με βίντεο. ", ανέφερε η δυναμική Ελληνοαμερικανίδα, η οποία θα βρεθεί στην Αθήνα το Νοέμβριο, στο πλαίσιο της έναρξης της νέας επαγγελματικής της δραστηριότητας με την Huffington Post.  Όμως, η ίδια τονίζει ότι βλέπει αυτό το ταξίδι και ως ένα ακόμη μέσο για να διατηρήσει επαφή με τις ελληνικές ρίζες της.  Άλλωστε, εκφράζει την πίστη της στο ελληνικό πνεύμα.  Μάλιστα, θεωρεί ότι η επιτυχία της Huffington Post οφείλεται στα στοιχεία του ελληνικού της DNA.

 "Σε επαγγελματικό επίπεδο, το να φέρνω σε επαφή ανθρώπους από διαφορετικούς τομείς της ζωής, μέσα από ενδιαφέρουσες συζητήσεις και διαλόγους, είναι κομμάτι του ελληνικού μου DNA.  Έτσι, από την αρχή, η φιλοσοφία της Huffington Post ήταν να εστιάσει σε συζητήσεις για διάφορα θέματα - από την πολιτική μέχρι την Τέχνη και από την Τέχνη μέχρι την μαγειρική - που μπορεί να κάνουμε, για παράδειγμα, την ώρα του φαγητού, να εμβαθύνει σε αυτές και να τις δημοσιεύσει".

Πάντως, όπως δήλωσε κατά την πρόσφατη παρουσίαση του βιβλίου της "Thrive" στη Νέα Υόρκη, η επιτυχία και η ευτυχία δεν έρχονται, εάν κάποιος, εν μέσω υποχρεώσεων, παραλείψει να... ζήσει, να κοιμηθεί και να πάρει χρόνο για τον εαυτό του.

"Θέλω να κάνω πράξη αυτό το πνεύμα που μου εμφύσησε η μητέρα μου, και είχε εκφράσει με επιτυχία η ταινία "Zorba The Greek": Να ζεις την στιγμή στο μέγιστο", τονίζει χαρακτηριστικά, για να εκφράσει για μια ακόμη φορά την πίστη της στους Έλληνες, οι οποίοι δέχονται ιδιαίτερες επικρίσεις διεθνώς για την εν γένει στάση ζωής και νοοτροπία τους, με αφορμή την κρίση.

"Οι Έλληνες μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην καθοδήγηση ανθρώπων, σε όλο τον κόσμο, για να φτάσουν στην επιτυχία.  Έχουν την δυνατότητα να ανοίξουν τον διάλογο για το πώς μπορούμε να πετύχουμε, ως άνθρωποι αλλά και ως κοινωνία.  Ακόμη - και ειδικότερα σε μια περίοδο κρίσης".

Η Αριάννα Χάφινγκτον, η οποία έχει γεννηθεί στην Αθήνα αλλά έφυγε σε ηλικία έξι ετών, δεν ξεχνάει ότι έχει δυο πατρίδες.  Δηλώνει, μάλιστα, εξίσου υπερήφανη και για τις ΗΠΑ.

"Θυμάμαι, όταν πήγαινα σχολείο στην Αθήνα, που περνούσα μπροστά από το άγαλμα του προέδρου Τρούμαν.  Το άγαλμα αυτό υπενθύμιζε την ύπαρξη ενός πολύ σημαντικού έθνους, το οποίο προσέφερε, μεταξύ άλλων, και το σχέδιο Μάρσαλ.  Κάθε Έλληνας έχει τουλάχιστον έναν συγγενή ή φίλο, ο οποίος έφυγε για να βρει μια καλύτερη ζωή στις Ηνωμένες Πολιτείες.".

Όσο για το μήνυμά της στη νέα γενιά;  Επιμονή και ρίσκο, όταν χρειαστεί.

"Πειραματιστείτε!  Ρισκάρετε!  Πάντα να κινείστε πέρα από τα προσωπικά σας πάθη και να ξεπερνάτε τον εαυτό σας."