Log in
A+ A A-

Στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Την Αρχιεπισκοπή Αμερικής επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος είχε επίσημη συνάντηση, σε πολύ καλό κλίμα, με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Δημήτριος έπλεξε το εγκώμιο του Υπουργού Εξωτερικών, τον οποίο χαρακτήρισε "εξαιρετικά πεπειραμένο" στον τομέα του αλλά και "σπουδαίο ακαδημαϊκό δάσκαλο".

"Είχαμε την ευκαιρία, όπως πάντα, να ανταλλάξουμε ορισμένες σκέψεις και ιδέες, και σημαντικό μέρος είχε να κάνει με τη Μέση Ανατολή. Η Μέση Ανατολή είναι ένα σημαντικό πεδίο σήμερα, το οποίο εμφανίζει φοβερά προβλήματα και το οποίο θέτει διλήμματα ουσίας και υπάρξεως για το μέλλον, για μεγάλα και ευρέα πολιτισμικά στρώματα. Επίσης είχαμε την ευκαιρία να δούμε μερικά από τα στοιχεία της εδώ Ομογένειας, η οποία είναι ζωντανή, ζωηρή, δυναμική και προοδευτική, όπως πάντα. Επίσης μιλήσαμε και για την Ελλάδα, την οποία βλέπουμε να βγαίνει από τη δυσκολία στην οποία, διεθνώς, βρέθηκε, διότι η Ελλάδα δεν ήταν η μόνη περίπτωση.", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δημήτριος.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανταπέδωσε τα θερμά λόγια στον Σεβασμιότατο, κάνοντας λόγο για μια "από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της Ορθόδοξης Εκκλησίας και Θεολογίας", ενώ αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της συνάντησης.

"Μας ενημέρωσε ο Σεβασμιότατος για τις μεγάλες δραστηριότητες της Αρχιεπισκοπής, των Ενοριών, των Μητροπόλεων και εγώ είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω για τις επαφές μου εδώ κατά τη διάρκεια της Υπουργικής εβδομάδας της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Η.Ε. Τον ενημέρωσα για τη συνάντησή μου με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, για την επικείμενη συνάντησή μου με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, για τις τελευταίες εξελίξεις σε όλα τα εθνικά θέματα και βεβαίως για τα μεγάλα προβλήματα που είναι ανοιχτά και που επηρεάζουν τις Χριστιανικές κοινότητες στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.", τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Θρονική Εορτή που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη.