Log in
A+ A A-

Δείτε το Βίντεο: Οι Harlem Globetrotters σε ελληνικό σχολείο

Στο Ελληνικό Charter School των Μπρούκλιν βρέθηκε μέλος των Harlem Globetrotters, στο πλαίσιο ενημερωτικής καμπάνιας εναντίον του bullying, επιδεικνύοντας, παράλληλα, τις... "μαγικές" δεξιότητές του.  Διαβάστε τι δήλωσε στο New Greek TV για την επίσκεψή του στο σχολείο, τις - όποιες - γνώσεις του από το ελληνικό μπάσκετ αλλά και το έργο του Hellenic Classical Charter School, που διδάσκει ελληνικά στους ξένους. (VIDEO)

Συνδύασαν την ενημέρωση και τον προβληματισμό με το παιχνίδι και την διασκέδαση. Ο λόγος για τα παιδιά του Ελληνικού Charter School του Μπρούκλιν, τα οποία είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το bullying από ένα πρόσωπο το οποίο είχε πολλά να τους προσφέρει, αλλά και να τους... διδάξει κατά την διάρκεια της βραδιάς: Ο Χάντερς Φράνκλιν, εκπρόσωπος των φημισμένων Harlem Globetrotters, ο οποίος, έδωσε κάποιες βασικές συμβουλές, μην ξεχνώντας όμως να κάνει ορισμένα από τα γνωστά του κόλπα με την μπάλα.

«Ήρθα εδώ για να μιλήσω στα παιδιά σχετικά με το bullying. Αυτό που τους είπα είναι πως υπάρχουν τρεις αρχές για να το αντιμετωπίσουν, με αρχικά ABC: Bravery (γενναιότητα), compassion (συμπόνοια). Είναι τα βασικά στοιχεία πρόληψης ενάντια στο bullying", δήλωσε ο «μάγος» του μπάσκετ στο New Greek TV, την ώρα που τα παιδιά του σχολείου τον πλησίαζαν για ένα high five.

Το φαινόμενο του bullying έχει εξελιχθεί σε μάστιγα στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχοντας οδηγήσει σε σοβαρά περιστατικά ή ακόμη και σε αυτοκτονίες. Όπως επισημαίνει ο Γυμναστής του σχολείου, Δημήτρης Πριστούρης, τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν πώς να αντιμετωπίζουν ανάλογες καταστάσεις κι εκτός σχολικού περιβάλοντος.

«Ευτυχώς, εμείς στο σχολείο δεν έχουμε κάποια περίπτωση bullying. Όμως, είναι καλό να γίνονται αυτές οι εκδηλώσεις, ούτως ώστε τα παιδιά να ενημερώνονται, γιατί το bullying μπορεί να συμβεί και εκτός σχολείου, όπως για παράδειγμα στο Internet", ήταν το περιεχόμενο της δήλωσης του κ. Πριστούρη.

Μετά από μια ομιλία περίπου δεκαπέντε λεπτών, ο Φράνκλιν κάλεσε μαθητές και εκπαιδευτικούς διαφόρων ηλικιών, εθνικότητας και χρώματος, παίζοντας ένα παιχνίδι μαζί τους, στο οποίο κέρδισαν στο τέλος οι πιο... λιλιπούτειοι συμμετέχοντες.

Διδάσκουν την ελληνική γλώσσα στους ξένους

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, η Διοικητική Διευθύντρια του σχολείου, Ευτυχία Πετράκου, στάθηκε στην αποστολή του Ελληνικού Classical Charter School, επισημαίνοντας ότι, μέσα από τα προγράμματά του, διδάσκονται ελληνικά ήθη και έθιμα σε παιδιά διαφόρων εθνικοτήτων.

«Αν δείτε αυτά τα παιδιά να χορεύουν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, θα νομίζετε πως είναι Έλληνες!», αναφέρει χαρακτηριστικά, για να δώσει στην συνέχεια τα σχετικά στοιχεία.

«Έχουμε περίπου 500 παιδιά, μέχρι και την Δευτέρα Γυμνασίου, ενώ φέτος λειτουργεί για πρώτη φορά το προνήπιο. Είναι σημαντικό ότι διδάσκονται την ελληνική γλώσσα, αλλά και την ελληνική Ιστορία», τόνισε η κ. Πετράκου, παρουσιάζοντας ως απτό παράδειγμα ένα Αφροαμερικανάκι της Β΄ Δημοτικού, τον Τζαμίκ, ο οποίος, σε... πειστικά ελληνικά συστήθηκε στο New Greek TV και επιβεβαίωσε ότι στο σχολείο του... δεν υπάρχει bullying.
Τέλος, η Διευθύντρια του Charter School, Χριστίνα Τεττόνη, στάθηκε στο γεγονός ότι, με αφορμή αυτήν την εκδήλωση, άνοιξε τις πύλες του το νέο σχολικό Γυμναστήριο, το οποίο είναι, αναμφίβολα, σύγχρονο και εντυπωσιακό.

«Δεν γνωρίζω ομάδες, αλλά έχετε καλούς παίκτες»

«Δεν είχα την δυνατότητα να μάθω κάποια ελληνική ομάδα». Αυτή ήταν η – ειλικρινής – απάντηση του Φράνγλιν όταν ρωτήθηκε από το New Greek TV εάν γνωρίζει κάποια ελληνική ομάδα μπάσκετ. Έδειξε όμως να εκτιμά το ταλέντο των Ελλήνων παικτών.

«Υπάρχει ένα καλό Πρωτάθλημα στην Ελλάδα, ενώ έχετε νομίζω και την Fiba League (σ.σ. εννοεί την Ευρωλίγκα). Επίσης, ξέρετε ότι εδώ στις ΗΠΑ έχουμε τα καλύτερα Πρωταθλήματα του κόσμου. Κι όμως, έρχονται παίκτες από την Ελλάδα οι οποίοι κερδίζουν τις εντυπώσεις εδώ. Τους αγαπάμε».