Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Μάγεψε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Ένα ανεπανάληπτο μουσικό ταξίδι, με οδηγό τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, έζησαν οι ομογενείς, που κατέκλυσαν το Colden Auditorium του Queens College, σε μια συναυλία η οποία θα μείνει σε όλους αξέχαστη.

Ο Βασίλης της ελληνικής ροκ αποζημίωσε και με το παραπάνω τους παρευρισκόμενους, τραγουδώντας παλιές και νεότερες επιτυχίες.  Το ρεπερτόριό του περιελάμβανε κλασικά τραγούδια όπως η  "Σφεντόνα", το "Χρόνια Πολλά", "Οδός Ελλήνων", "Πριν το Τέλος" και "Χαιρετίσματα στην Εξουσία", τραγούδια του Νικόλα Άσιμου όπως ο "Μπαγάσας", αλλά και το "Ακορντεόν", "Βρέχει στην Φτωχογειτονιά" και άλλα ακούσματα που ξεσήκωσαν και... ανατρίχιασαν το κοινό, που αποτελούνταν από Έλληνες κάθε ηλικίας.

Η ροκ πανδαισία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου διήρκησε για τρεις, σχεδόν, ώρες και, αναμφίβολα, δεν θα σταματούσε αν δεν το επέβαλαν τα αυστηρά ωράρια παραχώρησης του χώρου από το Queens College.  Ο γνωστός τραγουδιστής ανανέωσε το ραντεβού του με την ομογένεια, υπενθυμίζοντας τα 3 "Α" (Αξιοπρέπεια-Αλληλεγγύη-Ανυπακοή) και αποχώρησε καταχειροκροτούμενος, ενώ δεκάδες άτομα τον περίμεναν αργότερα για να πάρουν ένα αυτόγραφο.

Η συναυλία διοργανώθηκε από την Hellenic Endownment for Letters, Arts and Sciences, με τον Κώστα Λούρδα και τους συνεργάτες του να κατορθώνουν, για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, να φέρουν σε επαφή τους ομογενείς με ένα ποιοτικό είδος της ελληνικής μουσικής το οποίο έλειπε τα τελευταία χρόνια από τις εκδηλώσεις.