Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Το ελληνικό σχολείο που επιβραβεύτηκε από την Πολιτεία

Στην ανανέωση της άδειας λειτουργίας του Ελληνικού Τσάρτερ Σκουλ του Μπρούκλιν προχώρησε η Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Πολιτείας Νέας Υόρκης, καθώς διαπιστώθηκε ότι οι στόχοι που είχαν τεθεί επετεύχθησαν, με το σχολείο να αποτελεί "πρότυπο" στον τομέα του για χιλιάδες δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.

Η ανανέωση της λειτουργίας ενός σχολείου με τους όρους "Τσάρτερ" συνιστά την απόλυτη επιτυχία του σε εκπαιδευτικό, οργανωτικό, διοικητικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά και την πιστή τήρηση των κανόνων που έχουν θεσπιστεί από την Διεύθυνση Εκπαίδευσης, αλλά και των προβλεπομένων από την κείμενη νομοθεσία.

Η είδηση προκάλεσε ενθουσιασμό στις τάξεις των γονέων και των μαθητών, αλλά και των εκπαιδευτικών και διοικούντων, οι οποίοι εργάστηκαν σκληρά προκειμένου να επέλθει αυτό το αποτέλεσμα.

Το Hellenic Classical Charter School του Μπρούκλιν είναι ένα σχολείο που έχει ως βασικό διαφοροποιητικό - εξειδικευμένο στοιχείο την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και Ιστορίας.  Στο σχολείο αυτό μπορούν να φοιτήσουν παιδιά ανεξαρτήτως εθνικότητας, τα οποία έρχονται σε επαφή με τα ελληνικά ήθη και έθιμα, μέσα από ένα προσεγμένο και ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Θυμηθείτε παλαιότερο ρεπορτάζ του New Greek TV στο Hellenic Classical Charter School, κατά το οποίο είχε προσκληθεί εκπρόσωπος των Harlem Globetrotters, στο πλαίσιο της καμπάνιας κατά του byllying.