Πυρκαγιά καίει την Παναγίτσα του Μόντρεαλ
- Written by E.Tsiliopoulos
Συγκλονισμένοι είναι οι 'Ελληνες του Μόντρεαλ, που επί σαράντα χρόνια εκκλησιάζονται στην Παναγίτσα τους, ενώ ο Τζάστιν Τρουντό, ηγέτης των Φιλελευθέρων που εκλέγεται στην περιοχή, έγραψε στο τουίτερ: "Τραγική η καταστροφή της Παναγίτσας. Η σκέψη μου και οι προσευχές μου βρίσκονται με ολόκληρη την ελληνική κοινότητα και τον παπα-Νικόλα".
Τραγική φιγούρα αυτής της καταστροφής είναι ο ενορίτης ιερέας του ναού Νικόλαος Παπαγεωργίου, ο οποίος είχε ανακαινίσει και είχε προσθέσει παρεκκλήσια.
Ο Ελληνισμός βρίσκεται στο πλευρό πατέρα Νικόλαου, και δίνει υπόσχεση να ξαναχτίσει την ιστορική βυζαντινή εκκλησία του, στην καρδιά του ελληνοκρατούμενου Παρκ Εξτένσιον.
Tagged under
Latest from E.Tsiliopoulos
- Greece moves to become Southeast Europe’s first carbon storage hub
- Giannis Antetokounmpo says Heat provide best route to another NBA title
- Mitsotakis says under-15s should be banned from major social media platforms, warns of AI's "extreme" risks
- Marco Rubio made a reference to the murder of Vagia Nestora - "She was executed because her daughter dared to run for public office"
- Greek banks have liquidity ready to fuel economic growth