Log in
A+ A A-

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: "Δεν τίθεται θέμα αλλαγής στην ηγεσία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής"

Τέλος στις φήμες που θέλουν μια αλλαγή στην ηγεσία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής να είναι προ των πυλών έβαλε, με επίσημη παρέμβασή του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, στο περιθώριο της συνάντησής του με καθηγητές και φοιτητές της Θεολογικής Σχολής Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Όπως αναφέρει το amen.gr, ο κ. Βαρθολομαίος χαρακτήρισε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο "σοφό, σεμνό, διακριτικό και ειρηνοποιό", ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα αντικατάστασής του, ενώ τόνισε πως ούτε ο ίδιος ο κ. Δημήτριος εξέφρασε κάποια πρόθεση να υποβάλει την παραίτησή του.

"Τις τελευταίες ημέρες, τις τελευταίες εβδομάδες, υπάρχει μια φιλολογία περί παραιτήσεως του Αρχιεπισκόπου, περί αντικαταστάσεως του Αρχιεπισκόπου.  Αυτό δεν εκφράζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο.  Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, ούτε ο ίδιος μας είπε ότι προτίθεται να παραιτηθεί και επομένως όλα αυτά περί των διαδόχων του είναι δημοσιογραφικές πληροφορίες και μόνο."

Παράλληλα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ενημέρωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη το διήμερο 6-7 Ιουνίου, μαζί με την ηγεσία της Επισκοπικής Συνελεύσεως Αμερικής, για συνομιλίες.