Log in
A+ A A-

Τάρπον Σπρινγκς: Έβγαλε τα ράσα και...έφυγε για Ελλάδα - Έγινε θέμα ακόμη και στο FOX News

Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει τους λόγους και τις συνθήκες της απόφασης του μέχρι πρότινος ιερατικού προϊσταμένου του Καθεδρικού Ναού Αγίου Νικολάου Τάρπον Σπρινγκς, Αναστασίου Γούναρη, να εγκαταλείψει όχι μόνο τα καθήκοντά του στο Ναό, αλλά και την ενεργό ιεροσύνη.

 

Η είδηση έσκασε σαν "βόμβα" στην κοινότητα - η οποία θεωρείται από τις πιο ενεργές σε ό,τι αφορά στην παρουσία του αποδήμου ελληνισμού - καθώς ο κ. Γούναρης επέλεξε να ξεκαθαρίσει την θέση του με ένα μαζικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπου εκδήλωνε την φυσική και ψυχολογική κούρασή του, που τον οδήγησε στην απόφαση να σταματήσει να υπηρετεί την Ορθόδοξη Εκκλησία μετά από 32 ολόκληρα χρόνια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Εθνικού Κήρυκα, το γεγονός προκάλεσε την έκπληξη - αλλά και δυσαρέσκεια - του Μητροπολίτη Ατλάντα, Αλεξίου, στον οποίο υπάγεται διοικητικά η ενορία του Τάρπον Σπρινγκς, καθώς τόνισε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις προθέσεις του ιερέα.

Μάλιστα, τονίζεται ότι ο Αναστάσιος Γούναρης έχει ήδη αναχωρήσει για την Ελλάδα από τις 11 Ιουνίου, με την σύζυγό του επίσης να φέρεται να μην γνώριζε πολλά πράγματα για την απόφασή του.

Ο Αναστάσιος Γούναρης ήταν ευρύτερα γνωστός, αφού διετέλεσε για αρκετό καιρό ιερατικός προϊστάμενος στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος στο Μανχάτταν, έχοντας φίλους αλλά και φανατικούς πολέμιους.

Δείτε το ρεπορτάζ του... FOX News για τον "ορθόδοξο ιερέα που εξαφανίστηκε".