Log in
A+ A A-

Σικάγο: Σημαντικές υποτροφίες για Έλληνες φοιτητές

Ένα ποσό της τάξεως των 250.000 δολαρίων θα προσφέρει σε υποτροφίες Πανεπιστημιακών και Κολεγιακών φοιτητών το Πανελλήνιο Ίδρυμα Υποτροφιών, το οποίο εδρεύει στο Σικάγο.

Πρόκειται για έναν δραστήριο οργανισμό, τον οποίο ίδρυσε ο Χρίστος Τομαράς, που έφυγε πρόσφατα από την ζωή, βυθίζοντας στο πένθος τον Απόδημο Ελληνισμό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ιδρύματος, θα υπάρξουν 20 υποτροφίες της τάξεως των 10.000 δολαρίων, οι οποίες θα έχουν ως σύνθετα κριτήρια τις ακαδημαϊκές επιδόσεις αλλά και την οικονομική ανάγκη, με δυο εξ αυτών να δίνονται στοχευμένα στους τομείς της μουσικής και της τέχνης αντίστοιχα.  Αντίθετα, οι υπόλοιπες 20, ύψους 2500 δολαρίων έκαστη, θα έχουν ως αποκλειστικό κριτήριο την ακαδημαϊκή επίδοση.

Οι υποτροφίες αφορούν τους Έλληνες ή ελληνικής καταγωγής φοιτητές Κολλεγίων και Πανεπιστημίων των ΗΠΑ, με τις δηλώσεις συμμετοχής να συνεχίζονται μέχρι και την 1η Φεβρουαρίου 2016.  Η εκδήλωση, η οποία θα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Χρίστου Τομαρά, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016 στο Ritz Carlton (Σικάγο).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Ιωάννη Βαλσαμά στο τηλέφωνο 312 357 6432.