Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας: Συνάντησα πολλούς νέους μετανάστες στη Νέα Υόρκη

Τον προβληματισμό του για το νέο μεταναστευτικό κύμα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, εξέφρασε, μιλώντας στο New Greek TV, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο οποίος βρέθηκε στη Νέα Υόρκη προκειμένου να δώσει το παρών σε εκδηλώσεις των Αρκάδων.

"Δυστυχώς, αν και είμαι για πολύ λίγο χρόνο στη Νέα Υόρκη, έχω συναντήσει πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι μετανάστευσαν πρόσφατα.  Το χειρότερο της σημερινής κατάστασης σε σχέση με παλαιότερα είναι ότι σήμερα βλέπουμε να εγκαταλείπουν την Ελλάδα παιδιά μορφωμένα, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν.  Θέλω να πιστεύω όμως ότι η κρίση στο τέλος θα αποτελέσει ευκαιρία για να διορθωθούν κάποια πράγματα στην Ελλάδα και να να δούμε τους Έλληνες που φεύγουν να επιστρέφουν", τόνισε ο κ. Γιαννακούρας.

Σε ό,τι αφορά στην παρουσία του στη Νέα Υόρκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας έπλεξε το εγκώμιο των ομογενών, τονίζοντας ότι έχουν σταθεί δίπλα στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, τόσο ηθικά όσο και οικονομικά.

"Οι Αρκάδες της Αμερικής, αν και ορισμένοι έφυγαν πριν πολλές δεκαετίες, δεν ξέχασαν τον τόπο τους.  Θα αναφέρω ως παράδειγμα το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, που άνοιξε την δεκαετία του '50 και ήταν το πληρέστερο για την εποχή του, αλλά και την τεράστια βοήθεια που προσέφεραν για την επούλωση των πληγών από τις πυρκαγιές του 2007.  Εξάλλου, δεν υπάρχει χωριό στο Νομό Αρκαδίας - και έχουμε πολλά χωριά - το οποίο να μην έχει την σφραγίδα κάποιου ομογενή".

Ο κ. Γιαννακούρας πραγματοποίησε το υπερατλαντικό ταξίδι μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Αρκάδων "Γέρος του Μωριά".  Την Παρασκευή το βράδυ έδωσε το παρών σε εκδήλωση στο Terrace on the Park, ενώ το Σάββατο θα παραβρεθεί σε συναυλία αφιερωμένη στο Νίκο Γκάτσο.