Log in
A+ A A-

Τρεις Έλληνες θα περπατήσουν από την Αθήνα στο Βλαδιβοστόκ

Ένα μήνυμα από την Αθήνα μέχρι το Βλαδιβοστόκ θα επιχειρήσουν να στείλουν τρεις Έλληνες ακτιβιστές, οι οποίοι και σκοπεύουν να διανύσουν την απόσταση ανάμεσα στις δυο πόλεις με τα πόδια (!), σε ένα εγχείρημα που αναμένεται να συζητηθεί.

Eιδικότερα, οι Παναγιώτης Βούρος (33 ετών, Δικηγόρος), Χρήστος Κόντης (48 ετών, φυσικοθεραπευτής) και Κωνσταντίνος Γώγος (29 ετών, δικηγόρος) έθεσαν έχουν σκοπό να διανύσουν την απόσταση των 12.264 χιλιομέτρων μέσα σε διάστημα ενός χρόνου, καλύπτοντας κατά μέσο όρο 33,6 χιλιόμετρα ημερησίως. Όπως αναφέρεται στην σχετική ανάρτηση, Βουρός και Κόντης θα περπατούν, ενώ ο Γώγος θα τους ακολουθεί με ένα τροχόσπιτο, προκειμένου να έχουν τα απαραίτητα αλλά και την δυνατότητα επικοινωνίας με το κοινό.

Στην ίδια δημοσίευση, οι συμμετέχοντες αναφέρουν ότι αφορμή για αυτό το τολμηρό εγχείρημα είναι οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα αλλά και η πρωτοφανής ανθρωπιστική κρίση, η οποία κορυφώνεται με την αύξηση των προσφυγικών ροών και των εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων εξαιτίας των κλειστών συνόρων, θεωρώντας ότι θα καταφέρουν να τονίσουν την ανάγκη αλληλεγγύης μεταξύ των εθνών.

Η διαδρομή των τριών Ελλήνων θα περάσει από κομβικές χώρες, όπως η FYROM, η Σερβία, η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Αυστρία, η Τσεχία, η Πολωνία, η Ρωσία και η Λευκορωσία.

"Ξεκινάμε ηλεκτρονική δωρεά στην υπηρεσία www.indiegoogo.com προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά η προσπάθεια. Κατά την διάρκεια της διαδρομής, η οποία και θα ξεκινήσει από τους Αγίους Αναργύρους Αττικής, ο καθένας θα μπορεί, μέσω ενός ειδικού application, να ελέγχει σε ποιο σημείο βρισκόμαστε και ότι όντως τηρούμε τον λόγο μας και περπατάμε την απόσταση. Παράλληλα, ανα δυο ώρες θα ανεβάζουμε στο διαδίκτυο οπτικοακουστικό υλικό", διαβεβαιώνουν οι ακτιβιστές.

Να αναφερθεί ότι κανένας από τους τρεις συμμετέχοντες δεν είναι επαγγελματίας αθλητής, γεγονός που δυσχεραίνει την προσπάθειά τους.