Log in
A+ A A-

Οικογένεια Μητρόπουλου: Οι εταιρείες, ο Χέφνερ και... η Ελλάδα (Video)

Αίσθηση προκάλεσε η είδηση ότι ο 32χρονος γιος του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Ντιν Μητρόπουλου, Ντάρεν, είναι ο άνθρωπος που αγόρασε τη βίλα του Playboy.  Ποιες είναι οι δραστηριότητες του ίδιου και του πατέρα του, που έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και εκφράζει ενδιαφέρον για να επενδύσει εκεί, αλλά... διστάζει λόγω των συγκυριών.

 

Το ντιλ με τον Χέφνερ

Σύμφωνα με το TMZ, ο Μητρόπουλος πλήρωσε πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει το σπίτι, δηλαδή τα μισά από όσα αρχικά ζητούσε ο Χέφνερ για να πουλήσει το σπίτι.

Το 2009 ο Μητρόπουλος έδωσε 18 εκ. δολάρια για να αγοράσει το αρχοντικό δίπλα στη βίλα του Playboy, το οποίο ανήκε επίσης στον Χέφνερ, ενώ έχει συμμετάσχει και σε πάρτυ του Playboy.

Μάλιστα, ένας εκπρόσωπος του Μητρόπουλου είχε αναφέρει στην εφημερίδα Wall Street Journal ότι μετά τον θάνατο του Χέφνερ, ο Ελληνας δισεκατομμυριούχος σχεδιάζει να ενώσει τα δύο γειτονικά κτήματα για να δημιουργήσει ένα τεράστιο 7,3 στρεμμάτων.

Επί του παρόντος, ο όρος της συμφωνίας αναφέρει ότι ο Χέφνερ θα παραμείνει κάτοικος της έπαυλης μέχρι τον θάνατό του.

Ο Ντιν Μητρόπουλος και οι επενδύσεις στην Ελλάδα

deanmetropoulos

Ο πατέρας του Ντάρεν, Ντιν Μητρόπουλος, είναι ευρύτερα γνωστός και ως ο "Turnaround King".  Ο λόγος είναι οι παράτολμες επενδύσεις του, που στοχεύουν σε πρώην κραταιά brandnames υπερχρεωμένων, συνήθως, εταιρειών, τις οποίες καταφέρνει να επαναφέρει στην αγορά, να τους δίνει την χαμένη κερδοφορία τους και να τις πουλάει σε πολλαπλάσια τιμή από αυτήν που τις αγόρασε.

Με το όνομά του να μην λείπει τα τελευταία χρόνια από την λίστα με τους πλουσιότερους Αμερικανούς, ο γεννημένος στην Λακωνία Ντιν Μητρόπουλος διερευνά το ενδεχόμενο να επενδύσει στην Ελλάδα, αλλά, όπως είχε δηλώσει πριν από μερικούς μήνες στο New Greek TV, η αμφισβητούμενη διαφάνεια και το γραφειοκρατικό - φορολογικό σύστημα της χώρας αποτελούν παράγοντες που δυσκολεύουν μια τέτοια απόφαση.

"Για να γίνει μια επένδυση πρέπει να υπάρχει 'προβλεψιμότητα'.  Αυτή είναι η λέξη 'κλειδί΄.  Οι επενδυτές δεν μπορούν να επενδύσουν σε ένα αβέβαιο περιβάλλον, που διαμορφώνεται λόγω μιας ασταθούς πολιτικής κατάστασης, της γραφειοκρατίας, της αντιπαράθεσης με τα συνδικάτα, του φορολογικού συστήματος και του νομικού πλαισίου.  Όλοι αυτοί οι παράγοντες είναι ανασταλτικοί για μια επένδυση", είχε αναφέρει ο κ. Μητρόπουλος, στο περιθώριο του επενδυτικού φόρουμ Capital Link.

Δείτε το βίντεο με την συνέντευξη του Ντιν Μητρόπουλου και άλλων επιχειρηματιών.