Log in
A+ A A-

Δρ. Κωνσταντίνος Κοσμάς - Ένας Έλληνας Καρδιολόγος, διευθυντικό στέλεχος στη Νέα Υόρκη

Ένας Έλληνας ιατρός, αριστούχος απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι σήμερα ανάμεσα στα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη ενός από τα πιο σημαντικά νοσοκομεία της Νέας Υόρκης. Ο λόγος για τον Δρ. Κωνσταντίνο Ηλία Κοσμά, ο οποίος κατέχει την θέση του Διευθυντού της Καρδιολογικής Ομάδος "Mount Sinai Advanced Cardiovascular Group" και θεωρείται ως ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια του νοσοκομείου Mount Sinai στην Αστόρια.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κοσμάς είναι επίσης αριστούχος διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει τον τίτλο του Επικούρου Καθηγητού της Ιατρικής Πανεπιστημιακής Σχολής του Mount Sinai.
Γεννημένος στην Αθήνα, ο κ. Κοσμάς, αφού ολοκλήρωσε τις ιατρικές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ήλθε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου απέκτησε τον τίτλον την ειδικότητος της Παθολογίας στο St. Johnʼs Episcopal Hospital-South Shore της Νέας Υόρκης και στην συνέχεια τον τίτλον την ειδικότητος της Καρδιολογίας στο Episcopal Hospital στην Philadelphia. Επιπλέον, ο Δρ. Κοσμάς κατέχει τίτλους ειδικότητος Πυρηνικής Καρδιολογίας και Κλινικής Λιπιδιολογίας.

Πριν αναλάβει τα καθήκοντά του στο Mount Sinai, ο Δρ. Κωνσταντίνος Κοσμάς συνεργάστηκε με μεγάλες Ιατρικές Σχολές, όπως του Πανεπιστημίου της Pennsylvania and και του Weill Medical College of Cornell University. Επίσης ο Δρ. Κοσμάς έχει διατελέσει Διευθυντής Κλινικών Υπηρεσιών και Υποδιευθυντής του Τομέως της Πυρηνικής Καρδιολογίας στο Καρδιολογικό Τμήμα του νοσοκομείου "Episcopal Hospital" στην Philadelphia, ως και Διευθυντής της Στεφανιαίας Μονάδος Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου "New York Hospital Queens". Επιπλέον έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών άρθρων εις έγκριτα ιατρικά περιοδικά.

Ο Δρ. Κοσμάς έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της ομογένειας, ενώ κάθε Πέμπτη 8:00 - 9:00 το βράδυ απαντάει σε βασικά ιατρικά ερωτήματα μέσω της εκπομπής «Υγείας Μέριμνα» στο New Greek TV.