Log in
A+ A A-

Ο Β. Λεβέντης στη Νέα Υόρκη (Video)

Την ελπίδα ότι η ομογένεια μπορεί να συμβάλει στην εύρεση "σημείου επαφής" μεταξύ Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, προκειμένου να υπάρξει συνεργασία στις κρίσιμες στιγμές που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, εξέφρασε από τη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο κ. Λεβέντης υποδέχθηκε στο ξενοδοχείο όπου διαμένει - το οποίο βρίσκεται στην "καρδιά" της Times Square - τους ανταποκριτές και δημοσιογράφους των ομογενειακών ΜΜΕ, προκειμένου να έχει μια πρώτη επαφή μαζί τους και να δώσει το στίγμα της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίος πέρασε για πρώτη φορά τον Ατλαντικό, εξέφρασε την οργή του για το γεγονός ότι το ταξίδι του στην Αμερική συνδυάστηκε και ταυτίστηκε με το αντίστοιχο του Πρωθυπουργού για την 71η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, κατηγορώντας ευθέως την Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι διέρρευσαν ψευδώς ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον... πήρε μαζί του.

"Είμαι προσκεκλημένος ομιλητής στο Συνέδριο της Concordia για την οικονομία και το προσφυγικό.  Τα υπόλοιπα είναι μια βρώμικη εκστρατεία του κ. Μητσοτάκη, ότι δήθεν ο κ. Τσίπρας με παίρνει μαζί του στα ταξίδια.  Όλα αυτά συμβαίνουν επειδή αρνήθηκα να συνταχθώ με την Αντιπολίτευση για το θέμα της απλής αναλογικής", ανέφερε ο κ. Λεβέντης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εξέφρασε τον θαυμασμό και την εκτίμησή του για τις ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι το καπιταλιστικό σύστημα, παρά τις αδυναμίες του, αποδείχθηκε τελικά πιο ανθεκτικό από τον κομμουνισμό.  Στην συνέχεια, εστίασε στους Έλληνες της Αμερικής και τον ρόλο - "κλειδί" που μπορούν να παίξουν στην πορεία της χώρας.

«Η ομογένεια έχει συναίνεση και αυτό αξιώνει να κάνουμε και οι 'εντός των τειχών' Έλληνες. Πιστεύω ότι με την πίεση της ομογένειας, την οποία ήρθα να κεντρίσω εδώ, θα αναγκαστούν οι κ. κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας να συνεργαστούν, για το καλό της Ελλάδος», δήλωσε, αναφερόμενος και πάλι στις προσπάθειές του για Οικουμενική Κυβέρνηση, οι οποίες έχουν πέσει στο κενό.

Σε ό,τι αφορά στις επαφές του με την ομογένεια, ο Βασίλης Λεβέντης απηύθυνε ευρύ κάλεσμα για παρουσία των Ελλήνων της Νέας Υόρκης στην επικείμενη ομιλία του στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, στην Αστόρια.

«Στην Ελλάδα, η Ένωση Κεντρώων εκφράζει το διαφορετικό και το επαναστατικό, αλλά με σύνεση και χωρίς βία. Είναι σημαντικό που η Ομοσπονδία μου δίνει την ευκαιρία να απευθυνθώ στους ομογενείς, να έρθει κόσμος, να με ακούσει και να καταλάβει τι είναι η Ένωση Κεντρώων, πώς κατόρθωσε να μπει στην Βουλή και τι αντιμετωπίζει σήμερα», ήταν τα λόγια του, ενώ για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού ξεκαθάρισε ότι "είναι υπέρμαχος, αλλά θα ήταν πρακτικά αδύνατο να γίνει από τις επόμενες εκλογές, εάν αυτές γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς δεν θα είχαν διαμορφωθεί οι εκλογικοί κατάλογοι στα Προξενεία".

Εκτός από τη Νέα Υόρκη, ο Βασίλης Λεβέντης θα πραγματοποιήσει επαφές με ομογενείς στην Βαλτιμόρη και την Φιλαδέλφεια, ενώ υπάρχει "ανοικτό παράθυρο" για ταξίδι και στην Ουάσιγκτον.

Δείτε τις δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων.