Log in
A+ A A-

Ο Χάρης Θεοχάρης στην Ουάσιγκτον

Στην ανθρωπιστική διάσταση της προσφυγικής κρίσης αλλά και στις επιπτώσεις που αυτή έχει τόσο σε κοινωνικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, αναφέρθηκε ο Χάρης Θεοχάρης κατά την ομιλία του στο κέντρο στρατηγικών σπουδών ΝESA, το think tank του Αμερικανικού Πενταγώνου στα θέματα των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, Μέσης Ανατολής και Νότιας Ασίας.

Νωρίτερα, ο κ. Θεοχάρης είχε συνάντηση στο Καπιτώλιο με την κ. Niki Tsongas, μέλος των επιτροπών Φυσικών Πόρων και Ενόπλων Δυνάμεων στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, της οικονομικής κρίσης, καθώς και του προσφυγικού ζητήματος.

Ο κ. Θεοχάρης πραγματοποίησε επίσης ομιλία στην Παγκόσμια Τράπεζα με αντικείμενο τη διαφάνεια και τη λογοδοσία στη δημόσια διοίκηση. Παραθέτοντας την περίπτωση της Ελλάδας, τόνισε "ότι η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης οφείλει να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης, διότι μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει βελτίωση της σχέσης αποτελεσματικότητας-κόστους με θετικό οικονομικό και κοινωνικό πρόσημο".

Με τα μέλη του Δ.Σ. του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου (AHI) υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για την προώθηση των ελληνικών θέσεων στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Τέλος, ο κ. Θεοχάρης συναντήθηκε με τον κ. Andrew Manatos, πρόεδρο του ιδρύματος Manatos & Manatos.