Log in
A+ A A-

NYPD: Τίμησε την μνήμη ομογενούς Αστυνομικού

Τα ονόματα 14 αστυνομικών και πυροσβεστών που έχουν φύγει από την ζωή πάνω ή στο πλαίσιο του καθήκοντος τίμησε το NYPD, ονομάζοντας στην μνήμη τους κάθε έναν από τους ισάριθμους αστυνομικούς σκύλους Κ-9 που παραδόθηκαν στο αρμόδιο Τμήμα για τους σταθμούς μαζικής μεταφοράς. Μεταξύ των Αστυνομικών που τιμήθηκαν ήταν και ο ομογενής Παύλος Πάλλας, με την τετράποδη αστυνομικό Πάλλα να τίθεται στην υπηρεσία του Ελληνοαμερικανού Διοικητή της Μονάδας, Τζον Πάππας.

 

Ο Παύλος Πάλλας ήταν μεταξύ των Αστυνομικών που έκαναν υπηρεσία στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Διαγνώστηκε με καρκίνο μερικά χρόνια αργότερα με την ασθένειά του να συνδέεται με τις ανθυγιεινές συνθήκες που επικρατούσαν στον χώρο.

Μεταξύ των αστυνομικών που τιμήθηκαν ήταν και η Ίρμα Λοζάντα, που ήταν και η πρώτη γυναίκα που έπεσε εν ώρα καθήκοντος το 1984 και θα αντιπροσωπεύεται από την αστυνομικό Κ9 με το όνομα Ζάντα. Ένα αναλυτικό αφιέρωμα στο ελληνικό δυναμικό του Τμήματος Σταθμών Μαζικών Μεταφορών θα προβληθεί σύντομα στο New Greek TV, στο πλαίσιο των ειδικών εκπομπών «Οι Έλληνες του NYPD".