Log in
A+ A A-

SkyGreece: "Είμαστε εν αναμονή των αδειών"

Επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την επικείμενη υπερατλαντική δραστηριοποίησή της εξέδωσε η αεροπορική εταιρεία Skygreece, γνωστοποιώντας στο κοινό πως πλέον βρίσκεται εν αναμονή των απαντήσεων των αρμοδίων υπηρεσιών σε ΗΠΑ και Καναδά για την έναρξη των πτήσεων σε ΗΠΑ και Καναδά.

Όπως είχε δηλώσει και τον περασμένο Ιανουάριο στο New Greek TV ο πρόεδρος της SkyGreece, π. Νικόλαος Αλεξανδρής, η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει στην αγορά ενός Boeing 767-300 ER, με το όνομα ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ (274 θέσεων) που έχει ως διακριτικό την Ελληνική Σημαία.  Το αεροσκάφος αυτό πραγματοποίησε πριν από μερικές ημέρες δοκιμαστική πτήση στην Ελλάδα (σ.σ. υπάρχει και σχετικό ρεπορτάζ από το New Greek TV), η οποία και ήταν μεταξύ των απαιτούμενων προϋποθέσεων για να υπάχθεί σε καθεστώς αδειοδότησης για τις υπερατλαντικές πτήσεις.

Κατόπιν τούτου, η SkyGreece, που έχει όλες τις απαιτούμενες άδειες από το Υπουργείο Μεταφορών και την Πολιτική Αεροπορία, αναμένεται την απάντηση των Αρχών σε ΗΠΑ και Καναδά.

"Μετά και την δοκιμαστική πτήση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, με στελέχη της ΥΠΑ, η εταιρεία εκπλήρωσε όλες της απαιτούμενες διαδικασίες που ορίζει η Νομοθεσία, και είναι έτοιμη για την εκτέλεση πτήσεων (Worldwide). Παράλληλα κατετέθησαν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σε ΗΠΑ και Καναδά, ώστε με την απόκτηση των παραπάνω αδειών, να ξεκινήσει τα τακτικά δρομολόγια από Αθήνα προς Νέα Υόρκη, Τορόντο και Μόντρεαλ σε πρώτη φάση", αναφέρει η ανακοίνωση, διευκρινίζοντας όμως ότι δεν πρόκειται να εκδοθεί κανένα άλλο Δελτίο Τύπου μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Μέχρι να πάρει το πράσινο φως για τις υπερατλαντικές πτήσεις, η SkyGreece θα εκτελεί μόνο πτήσεις - τσάρτερ.