Log in
A+ A A-

Η Πολιτειακή Βουλευτής Αραβέλλα Σιμωτά στην Ελληνική Παρέλαση της Νέας Υόρκης

Το παρών στην επετειακή παρέλαση της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, στην 5η Λεωφόρο, έδωσε για μια ακόμη χρονιά η Ελληνοαμερικανίδα Πολιτειακή Βουλευτής, Αραβέλλα Σιμωτά.

Η κ. Σιμωτά, η οποία, σε κάθε ευκαιρία, δηλώνει υπερήφανη για την καταγωγή της, βρέθηκε ανάμεσα σε δεκάδες επισήμους και χιλιάδες Έλληνες στην εκδήλωση της Κυριακής, παρελαύνοντας μπροστά από το κοινό, από την 64 έως την 79 Street, εν μέσω χειροκροτημάτων.

"Ήταν θαυμάσιο να βλέπεις τόσους πολλούς ανθρώπους να προσέρχονται για να γιορτάσουν την Ελληνική Ανεξαρτησία και όλες τις αξίες που ενώνουν τους Ελληνοαμερικανούς.  Η Ελληνική Ανεξαρτησία μας βοηθάει να συνειδητοποιήσουμε τα δημοκρατικά ιδεώδη που διακρίνουν τις δυο πατρίδες μας, αλλά και την ένδοξη Ιστορία των Ελλήνων μεταναστών στη Νέα Υόρκη", ήταν το περιεχόμενο της δήλωσης της κ. Σιμωτά.

Η Αραβέλλα Σιμωτά είναι γεννημένη στην Κεφαλονιά, όμως η οικογένειά της μετακόμισε στις ΗΠΑ όταν ήταν σε ηλικία μόλις έξι μηνών.  Σήμερα, είναι Πολιτειακή Βουλευτής, εκπροσωπώντας το Δυτικό Queens, που περιλαμβάνει την Αστόρια και τομείς του Long Island City.

Η κ. Σιμωτά είναι η πρώτη Ελληνοαμερικανίδα που εξελέγη σε Πολιτειακή θεσμική θέση και η πρώτη γυναίκα που εξελέγη ποτέ στην περιοχή που εκπροσωπεί σήμερα.