Log in
A+ A A-

Δείτε Φωτογραφίες: Η Ελληνική Παρέλαση της Βοστώνης

Με την συμμετοχή ελληνικών συλλόγων, σχολείων, ενοριών και κοινοτήτων, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ελληνική παρέλαση για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στην πόλη της Βοστώνης.

Οι καλές καιρικές συνθήκες, σε συνδυασμό με την αυξημένη συμμετοχή, έδωσαν την ευκαιρία στην ομογένεια της Νέας Αγγλίας να ντύσει στα γαλανόλευκα την οδό Boylston, με τον κύριο όγκο του κόσμου να συγκεντρώνεται, ως επί το πλείστον, στο τελευταίο τμήμα της διαδρομής, κοντά στην εξέδρα των επισήμων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές και μέλη κοινοτήτων όχι μόνο από την Βοστώνη, αλλά και από πιο μακρινές περιοχές της Μασσαχουσέτης, του Ρόντ Άιλαντ και του Νιου Χαμσάιρ, που ταξίδεψαν ακόμη και δυο ώρες για να παρελάσουν ενώπιον των ομογενών της περιοχής.  Ασφαλώς, τα βλέμματα συγκέντρωσε το Τμήμα Ευζώνων της Νέας Αγγλίας, υπό τον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Δημήτρη Παπασλή και τον Εκπαιδευτή Κώστα Μαμμάκο, το οποίο, για μια ακόμη χρονιά, έδωσε έντονο χρώμα ελληνικής παράδοσης στην εκδήλωση.

Στα αξιοσημείωτα της παρέλασης, η πρώτη εμφάνιση του νέου Δημάρχου Βοστώνης, Μάρτι Γουόλς, σε ελληνική παρέλαση,  ο οποίος, μιλώντας στο New Greek TV εξέφρασε την εκτίμησή του για την ελληνική ομογένεια, που έχει έντονη παρουσία στην Βοστώνη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία της Βοστώνης, στην παρέλαση βρέθηκαν 15.000 - 17.000 άτομα.  Παράλληλα, το παρών έδωσε ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, Χρίστος Παναγόπουλος, που ξεκίνησε την διπλωματική σταδιοδρομία του στις ΗΠΑ στο Γενικό Προξενείο της Βοστώνης.  Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε στους δεσμούς που διατηρεί με την περιοχή αλλά και την φιλία του με τον Μητροπολίτη Βοστώνης, κ. Μεθόδιο.

Εκτός από τον Δήμαρχο, τον Δήμο Βοστώνης εκπροσώπησαν οι Timothy McCarthy, Michelle Wu, και Μichael Flaherty, ενώ το παρών έδωσαν ακόμη οι Πολιτειακοί Γερουσιαστές της Μασαχουσσέτης Bruce Tarr και Κathleen O'Connor - Ives, ο Πολιτειακός Γερουσιαστής του Rhode Island, Leonidas Raptakis, ο Πολιτειακός Βουλευτής του New Hampshire, Thomas Katsadonis, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Lowell, Rita Mercier και Edward "Bud" Caulfield και ο ομογενής Βουλευτής του Αυστραλιανού Κοινοβουλίου, John Pantazopoulos.  Στην εξέδρα των επισήμων βρέθηκαν ο Μητροπολίτης Βοστώνης, κ. Μεθόδιος, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στην Βοστώνη, Ιφιγένεια Καναρά, ο Αρχηγός της Αστυνομίας της Βοστώνης, William B. Evans. Μεταξύ των επίτιμων Grand Marshals ήταν και η πρόεδρος του New Greek TV, Γιάννα Νταρίλη. 

Πριν από την παρέλαση, πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ενώ το προηγούμενο βράδυ διοργανώθηκε το εορταστικό γκαλά για την 25η Μαρτίου, στο Revere Hotel, όπου και τιμήθηκε ο επιφανής ομογενής Γεώργιος Γερανιώτης.

Το New Greek TV έδωσε το παρών στις επετειακές εκδηλώσεις και ετοιμάζει πλήρες τηλεοπτικό ρεπορτάζ, όπως επίσης και ένα αφιέρωμα μισής ώρας στον ελληνισμό της Βοστώνης, το οποίο θα προβληθεί τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά.

Ευχαριστούμε τον κ. Δημήτρη Μπίτσικα για την παραχώρηση των φωτογραφιών.